Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vladimír Franz přijel do Budějc besedovat o prezidentování

V pondělí v podvečer se v budějcké Horké Vaně představil potencionálním voličům prezidentský kandidát, pro mnohé lidi dost kontroverzní profesor JUDr. Vladimír Franz.

Na více než hodinovou debatu sem přišli zejména mladší voliči. Po samotné debatě, kde se i podepisovaly petiční archy pro kandidaturu, si lidé nechávali od Vladimíra Franze houfně podepisovat plakáty.

Lidé, kteří Franzovu kandidaturu připravují, se netají tím, že potřebných hlasů je pořád málo. Připomínám, že kandidát na prezidenta musí pro přímou volbu mezi lidmi sesbírat 50 tisíc podpisů. Profesor jich má v současné době zhruba osm a půl tisíce. A čas se krátí.

„Pořád tomu věřím, že podpisy seženeme. Musí tomu ale lidé pomoci a sami také věřit,“ řekl Franz na otázku, jestli se nebojí toho, že nestačí ještě sehnat tisíce autogramů.

Po Horké Vaně zamířil tým Vladimíra Franze na debatu do Písku.

Profesor JUDr. Vladimír Franz

Narodil se 25. května roku 1959 v Praze. Je to český hudební skladatel a výtvarník. Od počátku 90. let je vůdčí osobností nově se utvářející podoby českého postmoderního dramatu. Působí jako pedagog na Divadelní fakultě AMU.

Vedle tvorby scénické a hudby k projektům filmovým a televizním se věnuje intenzivně také volné tvorbě. Je autorem monumentálních i komorních hudebních děl, jež zahrnují několik scénických oratorií, zpěvohru, kantáty, písně či madrigaly.

Dosavadní vrcholy jeho tvorby představují opery Ludus Danielis a Válka s mloky, opera-oratorium Údolí suchých kostí, 1. symfonie nazvaná Písně o samotách a hudba k baletu Zlatovláska.

V roce 2012 souhlasil se svou kandidaturou na úřad prezidenta České republiky. Jako prezidentský kandidát zaujal pozornost českých i světových médií především svým globálním tetováním.

Zdroj vizitky: Wikipedia

Štítky Vladimír Franz, kandidát, prezident, Horká Vana, České Budějovice, kandidát na prezidenta, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Wikipedie, Praha, Česko, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Franz přijel do Budějc besedovat o prezidentování  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.