Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Výběrová řízení? Jedna změna za druhou a za třetí a...

Platí? Neplatí? Bude nové, nebude nové? Odvolají, co odvolali, nebo slíbí něco jiného? Otázky, spojené s konkurzy na provozovatele kina Kotva a galerie Dům umění, jednání budějcké rady města ve středu nezodpovědělo.

Dubnové počasí, které se rychle mění, připomíná sled událostí kolem výběrových řízení na kino Kotva a Dům umění. Rada města vyhlásila výsledky – kino Kotva bude provozovat Jan Turinský, Dům umění Michal Škoda. V obou výběrových řízeních ani nelze hovořit o „vítězi“, protože jmenovaní byli jedinými přihlášenými.

Druhého účastníka v soutěži o kino Kotva výběrová komise vyloučila pro údajnou formální chybu v přihlášce. Pro jmenování obou provozovatelů hlasovali všichni přítomní radní, kromě primátora Thomy, který byl proti.

Dva dny poté byly výsledky zpochybněny právě primátorem Jurajem Thomou, který poukázal na chybné zadání soutěže a špatně postavené smlouvy, které by mohly být soudně napadnutelné. Na chyby v zadání a podkladech upozornila nová právnička kanceláře primátora.

Juraj Thoma také konstatoval, že za pochybení je odpovědná vedoucí odboru kultury Iva Sedláková a naznačil možnost jejího odvolání z funkce. Proti tomu Sedláková uvedla argument, že výběrová řízení konzultovala a měla schválená od oddělení veřejných zakázek i rady města, v jejíž kompetenci rozhodnutí o vypsání veřejné soutěže je.

Jako jedno z pravděpodobných řešení situace bylo avizováno vypsání nových výběrových řízení.

Z jednání rady města ve středu ale vzešla další změna. Radní rozhodli, že zadají právní kanceláři vypracování odborného posudku, na jehož základě se teprve budou rozhodovat, jestli nová výběrová řízení vypsána budou nebo nebudou. Vedoucí odboru kultury Sedláková zatím ze své funkce odvolána nebyla.

Jaké další změny se odehrají v příštích dnech? Budějcká Drbna vše sleduje a bude vás informovat.

Štítky výběrové řízení, kino, rada obce, Dům umění, Juraj Thoma, Michal Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výběrová řízení? Jedna změna za druhou a za třetí a...  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.