Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Westinghouse chce nabídnout zkušenosti nejen školám

Generálního ředitele americké firmy Westinghouse Dannyho Rodericka přijal v úterý hejtman Jiří Zimola. Danny Roderick navštívil krajský úřad společně se zástupci českých firem, které by se v případě, že Jadernou elektrárnu Temelín bude dostavovat právě Westinghouse, podílely na stavebních a technologických pracích.

„Stejně jako v případě nedávné návštěvy amerického velvyslance Normana Eisena, se ode mě také generální ředitel Westinghousu dozvěděl, že po jakékoli vítězné společnosti budeme požadovat benefity pro obyvatele Jihočeského kraje,“ řekl po jednání Jiří Zimola.

„Našimi prioritami jsou samozřejmě pracovní příležitosti pro jednotlivce i firmy a nacházení řešení pro napojení na dálniční síť a případné využití letiště v Plané,“ dodal Zimola.

Ředitel Westinghousu informoval jihočeského hejtmana o vstřícnosti a připravenosti o těchto tématech i nadále jednat.

„Jako globální společnost provozující polovinu jaderných reaktorů na světě si zároveň myslím, že dokážeme nabídnout také experty či lektory pro místní vysoké školy technického směru a vysokého školství v regionu i celkově podpořit,“ upřesnil Danny Roderick.

Rozhodnutí o vítězi tendru na dostavbu 3. a 4. bloku Jaderné elektrárny Temelín zveřejní vláda České republiky v závěru tohoto roku.

Tisková zpráva

Štítky Jiří Zimola, Westinghouse, generální ředitel, Danny Roderick, Temelín, dostavba, Westinghouse Electric Company, Jaderná elektrárna Temelín, Norman L. Eisen, Jihočeský kraj, Planá, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Westinghouse chce nabídnout zkušenosti nejen školám  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.