Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přijďte na hokej s knírem a dostanete pivo zdarma!

Movember je tady! Projekt, který běží už osm let po celém světě a má za úkol upozornit na problém rakoviny prostaty, dorazil letos v listopadu i do České republiky. A jelikož se partnerem Movemberu stal pivovar Budweiser Budvar, hokejoví fanoušci, kteří v průběhu měsíce dorazí na domácí zápasy HC Mountfield s knírem, dostanou pivo zdarma.

„Dali jsme si za cíl tento projekt nějak zpropagovat. Chceme to udělat jednak prostřednictvím hospod, kde na baru dostanou všichni zájemci nalepovací knír a společně s ostatními přáteli si užijí velkou legraci, a pokud navíc pošlou SMS zprávu v hodnotě 25 korun, přispějí na výzkum rakoviny prostaty,“ vysvětlil Brand manager Budvaru Aleš Eder, jenž zároveň dodal, že Movember je známý především v USA, Kanadě a hlavně Austrálii, kde před lety vznikl. Velkými propagátory tohoto projektu jsou také hokejisté z NHL, proto se Budvar rozhodl oslovit i budějcký Mountfield, zájem projevili rovněž Oceláři z Třince.

Projekt vyzyvá chlapy, aby si v listopadu nechali narůst knír a tím vzbudili zájem veřejnosti. „Ostatní pak řeknou: ´Podívej se na sebe, vypadáš jako blbec!´ Ten dotyčný jim ale odpoví, že podporuje Movember. A přesně o tom to je!“ dodal Eder. Název Movember vznikl složením částí anglických slov moustache a November, tedy knír a listopad. „Tváří projektu jsme zvolili člověka, který pochází z doby, kdy měly kníry velký význam,“ řekl Aleš Eder a ukázal lechtivý snímek Jürgena Schnauze. Pokud tohoto chlapíka neznáte, přečtěte si následující řádky.

Hallo. Já sem Jürgen Schnauz a možná si mě pamatujete z instruktážních erotických filmů jako Doktor Mokrofous, Zvlhčovač nebo Zvlhčovač II – Útok knírů. V osmdesátých letech to byly šlágry. Žádnej hóch kumšt, ale aspoň sem si vydělal majlant. A holky! Ty ze mě byly auf, jen co se na plátně objevil můj masivní knír. Jenže potom šlus. Kiks rovnou na place. Myslel sem, že to je jen tréma, ale doktor měl vlastní diagnózu. Rakovina prostaty. Slibně se rozvíjející kariéra byla kaput.

Naštěstí se to podařilo podchytit celkem brzo. Prošel sem si náročnou léčbou, ale nakonec sem se z týhle šlamastyky vylízal a už je zase všechno v cajku. Asi chápete, proč sem kejvnul na nabídku Movemberu a Budvaru, abych svým knírem zaštítil boj proti rakovině prostaty. A taky, abych všem ukázal, jak má vypadat überchlap, kterej se dostane na kobylku každý žábě. Takže od vás očekávám plný nasazení v pěstování rajcovních kartáčů pod nosem.

Váš Jürgen

Více o Movemberu si můžete přečíst na oficiálním webu projektu nebo na jeho facebookovské stránce, známá sociální síť navíc ukrývá profil Jürgena Schnauze.

Štítky knír, projekt, rakovina prostaty, Mountfield Hradec Králové, Česko, Budějovický Budvar, Movember, National Hockey League, USA, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

A gde má Jůrgen kožený gatě?

Pátek, 4. listopadu 2011, 13:54Odpovědět

Přijďte na hokej s knírem a dostanete pivo zdarma!  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.