Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Reakce Forum Energy na tiskové prohlášení města

Forum Energy je zcela ve shodě s názorem města, že situaci v teplárně je potřeba stabilizovat, a že je potřeba jako první krok zahájit konstruktivní jednání, jehož výsledkem bude akcionářská dohoda stanovující jasná pravidla komunikace a společného řízení podniku.

V ostatních bodech prohlášení se však pozice Forum Energy a města rozcházejí. Situace v teplárně se zdá být komplikovaná od vstupu naší společnosti do společností Teplárna České Budějovice, a.s. pouze z toho důvodu, že Forum Energy jako první začal upozorňovat na obrovské škody, které způsobilo bývalé vedení teplárny v období předsednictví Juraje Thomy v dozorčí radě společnosti. To není v rozporu řádnou správou společnosti ze strany jejího akcionáře, jak tvrdí město, ale naopak důslednou snahou uchránit teplárnu před dalšími stomiliónovými ztrátami.

Tuto situaci si uvědomují i někteří zastupitelé města České Budějovice – a naší společnosti nezbývá než citovat slova Tomáše Bouzka (TOP 09) z jednání zastupitelstva ČB ze dne 15. 9. 2011, který po zhlédnutí forenzního auditu teplárny společnosti Deloitte, situaci v podniku označil za natolik nemorální, že teplárně paradoxně měl prospět naprostý diletantismus a amatérství minulého vedení. Pouze neschopnost komunálních politiků ve vedení společnosti ošetřit si potřebné smluvní vztahy totiž měla uchránit Teplárnu České Budějovice od dalších škod.

Společnost Forum Energy přesto je stále otevřena jednáním s odpovědnými osobami, které by pomohly řešit stávající situaci. Dosavadní postoj primátora a zmocněnců města, kteří odmítali osobní setkání, však nesvědčí o reálné snaze města dosáhnout v této věci konsenzu. Doufáme, že poslední vyjádření jsou změnou tohoto směru.

Přítomnost právních zástupců bez střetu zájmu na těchto setkáních rozhodně není pro Forum Energy překážkou, nebudeme však v žádném případě jednat o společném majetku naší společnosti a města s právní kanceláří BBH, která transparentně zastupuje také konkurenční energetickou skupinu.

Forum Energy s.r.o. se stala nákupem podílu od skupiny E. ON v Teplárně České Budějovice, a.s. nejvýznamnějším privátním akcionářem teplárny. Forum Energy s.r.o. považuje tuto investici za dlouhodobou a strategickou a má zájem se aktivně podílet na řádné správě a rozvoji Teplárny České Budějovice, a.s.

Naší vizí je Teplárna České Budějovice, a.s. jako bezpečný a spolehlivý dodavatel tepelné energie pro občany, firmy a organizace ve městě České Budějovice, jako ekologická, moderní, transparentní a vysoce profesionálně řízená společnost.

Vyjádření pana Bouzka, které citujeme, lze poslechnout v plném znění na stránkách města na této adrese!
V části diskuze, stopáž 7 hodin 20 min. Dále reaguje zastupitel Kábele a Thoma (7:55).

Pro Budějckou Drbnu: Tiskový servis Forum Energy s.r.o.

Štítky České Budějovice, Juraj Thoma, Teplárna České Budějovice, a.s., Tomáš Bouzek, TOP 09, Deloitte

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reakce Forum Energy na tiskové prohlášení města  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.