Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič nákladního vozu poškodil v Budějcích troleje MHD, škoda je kolem milionu korun

Cestujícím i pracovníkům Dopravního podniku města České Budějovice způsobil ve středu mnoho starostí řidič nákladního vozu, který poškodil trolejové vedení a světelnou signalizaci v křižovatce ulic Strakonická a Plzeňská. Agenturu o tom informoval Radek Filip z dopravního podniku.

Řidič nákladního vozu s hydraulickým zvedacím zařízením při průjezdu křižovatkou nerespektoval omezení maximální dovolené výšky vozidla a poškodil trakční trolejové vedení a světelnou signalizaci.

Na místo vyjeli pracovníci Dopravního podniku města České Budějovice, kteří ihned opravu, strženého vedení ležícího na vozovce napříč všemi jízdními pruhy.

“Pro cestující to znamenalo bohužel odklon a zpoždění některých trolejbusových linek, přestože centrální dispečink operativně začal provádět náhradu dotčených linek autobusovou dopravou,“ uvedl Filip.

Takto rozsáhlé poškození trolejového vedení je podle vedení dopravního podniku alarmující a svědčí o nekázni některých řidičů nákladních vozidel. “Stává se často, že ignorují maximální povolenou výšku vozidla a způsobují tak nemalé škody. V tomto případě se prvotní odhad blíží jednomu milionu korun,“ dodal Filip.

Oprava trolejového vedení bude vzhledem k závažnosti poškození trvat několik dní. Cestující se svých spojů dočkají, trolejbusové linky číslo 5 a 9 budou zajištěny náhradní autobusovou dopravou.

Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky nákladní vůz, České Budějovice, dopravní společnost, Dopravní podnik města České Budějovice, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nákladního vozu poškodil v Budějcích troleje MHD, škoda je kolem milionu korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.