Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidičům na Zavadilce se uleví

Provoz na silnici Evžena Rošického je od srpna omezen. Celá stavba je rozdělena na čtyři etapy a potrvá do léta příštího roku. Zatím se v opravovaných úsecích jezdilo pouze jednosměrně, což vyvolávalo dopravní komplikace.

 „Dobrou zprávou je, že od soboty 22. října 2011 bude doprava v úseku od nové kruhové křižovatky k první světelné signalizaci na začátku Zavadilky zobousměrněna,“ říká náměstkyně primátora Ivana Popelová, která tuto strategii dohodla na dnešním kontrolním dni se zhotovitelem a investorem stavby.

„Podařilo se dokonce zajistit zobousměrnění celého úseku rekonstruované silnice, což je vlastně průtah obcí Zavadilka až k Haklovým Dvorům, už od 20. listopadu, kdy by řidiči měli jezdit minimálně po podkladovém asfaltovém povrchu, “upřesňuje závěry dnešního jednání náměstkyně. Původně se tento úsek měl řešit až na jaře 2012. Do 20. listopadu budou také hotové všechny zastávky MHD. Do této doby bude také platit, že obyvatelé Zavadilky musejí používat k výjezdu ze svých domovů stanovených objízdných tras.„Pokud by totiž řidiči vjížděli přes další světelnou signalizaci přímo do komunikace, prodloužila by se doba čekání na stávajících semaforech na hlavní trase, což by výrazně zkomplikovalo tamní nesnadnou situaci, “vysvětluje náměstkyně Ivana Popelová.

Od půlky listopadu bude také zprovozněn úsek mezi kruhovou křižovatkou s ul. Milady Horákové a ulicí O. Nedbala. Komplikace jsou také během uzavírky se svozem popelnic. Ten firma zajišťuje ve čtvrtek a v následujícím dni je vrací nazpátek. Někdy, po dohodě s firmou A.S.A., dochází k posunu termínu na pátek či sobotu.

Autor: Olga Píšová, Budějcká Drbna

Štítky Zavadilka, Evžen Rošický, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidičům na Zavadilce se uleví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.