Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řídil opilý a havaroval– Nadýchal dvě promile!

Dopravní nehodu, kde sehrál roli alkohol, uzavřeli v těchto dnech českobudějovičtí policisté. Čtyřicetiletý muž z Prahy usedl začátkem dubna letošního roku za volant osobního automobilu tov.zn. Ford po požití většího množství alkoholických nápojů.

U obce Ločenice, po projetí levotočivé zatáčky, nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a s vozidlem vyjel vlevo mimo komunikaci, kde havaroval. Provedená dechová zkouška prokázala u řidiče dvě promile alkoholu v dechu ! Policisté nezodpovědnému řidiči, který tak ohrožoval nejen život svůj, ale i ostatních účastníků v silničním provozu, zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Za jízdu pod vlivem alkoholu padlo v těchto dnech obvinění, a to pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k tomu, že pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu, může být podezřelý muž potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti.

Policisté opětovně varují:
Alkohol je samostatnou kapitolou ve výčtu zavinění dopravní nehody. Alkohol v kombinaci s rychlou jízdou, nebezpečným předjížděním a nepozorností je nebezpečnou zbraní. Ne vždy se podaří policistům při každodenním výkonu služby takové řidiče zadržet a tím jejich další nebezpečnou jízdu překazit. Proto řidiči nezapomínejte, že i malé množství alkoholu vede k přeceňování schopností řídit. Řidiči pod vlivem alkoholu podstupují větší rizika, než by byli ochotni podstoupit za střízlivého stavu. Tato rizika jsou velmi často smrtelná.

Zdroj: PČR JČK

Štítky alkohol, dopravní nehoda, Ford Motor Company, Praha, Ločenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řídil opilý a havaroval– Nadýchal dvě promile!  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.