Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rozsáhlá rekonstrukce ulic v Havlíčkově kolonii v Českých Budějovicích je u konce

Kompletní obnova ulic Čechova a Roháče z Dubé, která začala v březnu 2011, v těchto dnech končí. Rekonstrukce přišla na téměř 50 milionů korun, řekl v úterý agentuře Mediafax primátor města Juraj Thoma (HOPB).

„Vybudovala se nová vozovka a chodníky, opravil se hlavní kanalizační řad, vodovod a veřejné osvětlení. Součástí stavby byla také přeložka parovodu,“ shrnuje rozsah prací náměstek primátora Kamil Calta (TOP 09).

"Stavbu částkou 32,308 milionu korun spolufinancuje dotační programu ROP NUTS II Jihozápad,“ řekl primátor.

„Vzhledem k postupu rekonstrukce Čechovy ulice se už v pondělí 5. září vrátila linka 12 na původní trasu ulicemi Čechova, Marie Vydrové a Dukelská,“ dodal Radek Filip z Dopravního podniku města České Budějovice.

V příštím roce bude pokračovat druhá etapa rekonstrukce ulice Čechova v úseku od Mlýnské stoky až do křížení s ulicí Žižkova. „Předpokládaný náklad této investice bude asi 40 milionů korun a rozsah prací bude stejný jako v první etapě. Zahrnovat bude také rekonstrukci mostu přes Mlýnskou stoku,“ doplnil Calta s tím, že zahájení prací bude pravděpodobně na přelomu března a dubna 2012.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky rekonstrukce, České Budějovice, Mediafax, Jan Roháč z Dubé, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, TOP 09, Marie Vydrová, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozsáhlá rekonstrukce ulic v Havlíčkově kolonii v Českých Budějovicích je u konce  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.