Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sanace škol uzavřených kvůli azbestu by mohla skončit do Velikonoc

Žáci tří českobudějovických škol, které město uzavřelo kvůli azbestu, by se mohli do svých tříd vrátit do Velikonoc. To v pátek řekl Michal Bosák z oddělení vnějších vztahů českobudějovického magistrátu.

Představitelé města ve čtvrtek jednali se zástupci stavební společnosti, která provádí zateplovací práce v areálu májských škol. "Uložili jí, aby nejpozději v úterý 13. prosince předložila takový návrh opatření, který umožní co nejrychlejší zahájení druhé etapy zateplování, původně naplánované na letní měsíce příštího roku," řekl Bosák.

Podle sdělení zástupce stavební společnosti by v lednu mohla být dokončena výměna všech oken a v polovině března i zbývající stavební práce v budovách škol. "V případě příznivých povětrnostních podmínek by tak sanace celého areálu mohla být hotová do Velikonoc," dodal Bosák.

Školy jsou zavřené kvůli přítomnosti minerálních a azbestových vláken uvolněných z takzvaných boletických panelů. Zhruba tisícovka dětí se do dokončení sanace učí v náhradních prostorách pěti českobudějovických dalších škol a v Hluboké nad Vltavou.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Velikonoce, Michal Bosák, Mediafax, azbest, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sanace škol uzavřených kvůli azbestu by mohla skončit do Velikonoc  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.