Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sbírka školních potřeb pro děti ze sociálně slabých rodin

S blížícím se začátkem školního roku se Poradna Eva při Diecézní charitě v Českých Budějovicích znovu rozhodla oslovit veřejnost a vyhlásit sbírku školních potřeb pro děti ze sociálně slabých rodin. Agentuře Mediafax to v úterý řekla vedoucí poradny Lucie Kolářová.

Začátek školního roku je v rodinách s dětmi vždy obdobím zvýšených finančních výdajů. "Ze zkušeností v Poradně Eva víme, že jsou rodiny, které na školní pomůcky svých dětí nemají dostatek peněz," řekla Kolářová.

Proto v Poradně Eva přijímají od dárců školní potřeby, které pak předají potřebným rodinám a jejich dětem. "Dárci mohou do poradny přinést například tužky, pastelky, barvy, štětce, sešity, školní tašky, penály a další pomůcky. Darované školní potřeby rozdělí sociální pracovnice Poradny Eva potřebným rodinám, se kterými jsou dlouhodobě v kontaktu," dodala Kolářová.

Svůj dar mohou lidé donést do Poradny Eva Riegrova 51 (přízemí vlevo) České Budějovice, a to denně od 8,00 do 12,00 a od 13,00 do 16,00, v pátek jen do 14 hodin. Také je možné darované věci odevzdat v budově Diecézní charity v Kanovnické 16.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky rodina, Mediafax, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka školních potřeb pro děti ze sociálně slabých rodin  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.