Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Seniory okrádala o jídlo čtveřice zaměstnanců!

Seniory v Domově důchodců v Dobré Vodě u Českých Budějovic okrádala o jídlo čtveřice zaměstnanců. Na vše se přišlo po upozornění a následné kontrole zaměstnanců, řekla ve středu ředitelka domova Jana Zadražilová.

Signály o možném okrádání seniorů o jídlo měla ředitelka domova už delší dobu. Upozornil na to jak anonym, tak jeden ze seniorů s tím, že lidé dostávají menší porce jídel. Ředitelka se poté rozhodla provést kontrolu zaměstnanců odcházejících po dvanáctihodinové směně.

"U čtyř zaměstnanců se našlo v taškách jídlo, saláty, šunka, mléko a pečivo," řekla ředitelka Zadražilová. Není ale vyloučené, že kradlo více lidí a zaměstnanci se stihli vzájemně varovat mobilními telefony. Vyhozené balíčky s jídlem se měly najít v dalších dnech v okolí domova důchodců.

"Se všemi čtyřmi zaměstnanci jsme rozvázali pracovní poměr pro hrubé porušení pracovní kázně. Pokoušeli se mě sice zastrašit, zablokovali mi dokonce auto a hrozili likvidací ve snaze dosáhnout ukončení pracovního poměru dohodou, ale neúspěšně," vysvětlila ředitelka.

Okrádání důchodců o jídlo považuje ředitelka za hyenismus nejhrubšího zrna. "Případ jsme policii neoznamovali, škody zjištěné kontrolou nebyly tak vysoké, aby se viníci mohli stíhat pro trestný čin krádeže. Z hlediska morálního je ale okrádání lidí, které máme na starosti, naprosto nepřípustné a něco takového tu nebudeme v žádném případě tolerovat," dodala ředitelka s tím, že v důsledných kontrolách budou v domově nadále pokračovat.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky jídlo, domov, Dobrá Voda u Českých Budějovic, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniory okrádala o jídlo čtveřice  zaměstnanců!  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.