Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavnosti v Týně nad Vltavou připomenou loutkáře Matěje Kopeckého, autora Kašpárka

Letošní městské slavnosti v jihočeském Týně nad Vltavou budou v duchu loutkáře Matěje Kopeckého, autora známé loutkové postavičky Kašpárek. Jak agentuře Mediafax řekl starosta města Milan Šnorek (ODS), oslavy se uskuteční v pátek a v sobotu.

 

Slavnosti se uskuteční již pošesté a začnou v 18 hodin na náměstí v Týně nad Vltavou. Hlavním tematickým bodem slavností se stane připomenutí autora známé postavičky Kašpárka Matěje Kopeckého, který je pohřben na týnském hřbitově.

Týn nad Vltavou se rozhodl letos spojit slavnosti se svou nejznámější osobností. "Návštěvníci budou mít možnost i setkat se s historickým fiktivním Matějem i jeho skutečnými potomky," prozradil starosta.

V sobotu od sedmi hodin Matěj Kopecký připraví obyvatelům města zajímavý a netradiční budíček, o dvě hodiny později přivítá Matěje s jeho loutkohereckou družinou na náměstí Míru starosta. Pak začne program s názvem Od středověku k Matěji Kopeckému.

Odpoledne se diváci dočkají na hlavním pódiu časoprostorové anomálie a časového interdimenzionálního úkazu. "Matěj Kopecký se setká se svými žijícími potomky. Návštěvníci tak budou mít ojedinělou příležitost shlédnout jednu z nejznámějších Matějových her-Posvícení v Hudlicích," dodal starosta.

Vše skončí půlnoční ohňostroj.

autor : René Kekely

foto   : město Týn nad Vltavou

Štítky slavnost, Matěj Kopecký, Týn nad Vltavou, ODS, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnosti v Týně nad Vltavou připomenou loutkáře Matěje Kopeckého, autora Kašpárka  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.