Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šok, bezmoc....

Ano právě tohle jsme prožívali s manželkou včera odpoledne (úterý 30.8.) u Jižní zastávky v Budějcích. V 16.20. hod. tudy projížděl vlak a my jsme spolu s ostatními posádkami vozidel čekali na to až projede. V momentě, kdy se vlaková souprava přiblížila k přejezdu se stalo něco, na co dlouho nezapomeneme.

Ke kolejišti se totiž na koloběžce přibližovalo malé dítě, které měla na starosti zřejmě jeho babička. Ta ovšem kráčela bezstarostně s dalším dítětem jedoucím rovněž na koloběžce asi 20m za prvním koloběžkářem.

Nikoho z nás, kteří jsme čekali v autech ani ve snu nenapadlo, že dítě bude bezstarostně na koloběžce pokračovat až těsně ke kolejím. Naštěstí se zaleklo přijíždějící lokomotivy a asi 1 m od ní zastavilo !!!!

V nás by se krve nedořezal........vše se odehrálo tak rychle, že nikdo nebyl schopen jakkoli zareagovat. Nic nemohl dělat ani strojvůdce, který nestačil ani zahoukat.

Chtěl bych v této souvislosti vzkázat té paní, která poté, co jí svěřené dítě nevjelo na kolejiště, dítěti vynadala, že měla veliké štěstí, že jsem vší silou držel svojí manželku v autě. Jinak by byla zcela jistě bez brýlí a to by byl jenom malý trest za to, že mohlo dojít ke strašné tragédii.

Bohužel jsem byl navíc v takovém šoku, že jsem nestačil pořídit fotografii. Moc rád bych tu blonďatou paní zveřejnil, aby si uvědomila, že nemá právo hazardovat s cizím životem.

Autoři

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šok, bezmoc....  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.