Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Společnost

Dnes začalo sčítání lidu. Online formulář nefunguje

Sčítání lidu, které dnes začalo, má problémy. Elektronický sčítací formulář je dočasně nedostupný kvůli enormnímu zatížení systému. Český statistický úřad on-line sčítání lidu po osmé hodině ráno dočasně pozastavil. Na odstranění problémů pracuje.

Ze soboty na neděli budeme spát o hodinu méně, přecházíme na letní čas

V noci ze soboty 27. na neděli 28. března se posune čas o hodinu vpřed. Změna času se uskuteční mezi druhou a třetí hodinou v noci. Střídání času kritizují členové Evropského parlamentu i odborníci, přesto se zatím ke změně neschyluje.

Jihočeští vědci zjistili příčinu úhynu orlů bělohlavých v USA

Vědci z českobudějovického biologického centra a třeboňského střediska Algatech zjistili příčinu úhynu orlů bělohlavých na jihovýchodě USA. Dravci více než 25 let umírali na neurologickou nemoc nejasného původu. Vědci zjistili, že její příčinou...

Stavitel horkovodu z Temelína nesmí nakládat s majetkem

Krajský soud v Brně vydal předběžné opatření, podle nějž firma Tenza, která stavěla horkovod z Temelína do Českých Budějovic, nesmí od 6. dubna nakládat s majetkovou podstatou. Toto právo přejde ke stejnému dni na insolvenčního správce. O...

V Globusu stále seženete vše, co potřebujete

„Cesta do Globusu se stále vyplatí. Neprodejné zboží jsme schopni nachystat do půl hodiny a jídlo v restauraci vám zabalíme s sebou,“ říká ředitel českobudějovického Globusu.

Čechy v sobotu zasáhne silný vítr. Hrozí pády stromů a škody na budovách

Většinu Čech zasáhne v sobotu silný vítr. Na jihu Čech bude místy dosahovat rychlosti až 65 kilometrů za hodinu. Na svém webu o tom informoval Český hydrometeorologický ústav.

Historie sčítání lidu sahá v českých zemích až do středověku. Pravidelná sčítání zavedla však až Marie Terezie

Sčítání je jednou z nejstarších statistických akcí vůbec. Jeho historie v českých zemích sahá až do středověku. Pravidelná sčítání lidu v českých zemích však stanovil až patent císařovny Marie Terezie z roku 1753. Za první moderní sčítání je pak...

V krumlovských lesích vznikne pět desítek objektů sloužících k zadržování vody

Český Krumlov se chce díky projektu Krumlovské studánky a tůně v následujících pěti letech obnovit a vybudovat 50 objektů sloužících k zadržování vody v městských lesích.

Chlapečka odloženého do babyboxu chce jeho matka zpět

Zhruba týden poté, co se rozezněl babybox u strakonické nemocnice a ve schránce pro odložené děti našli zaměstnanci nemocnice čtyřměsíčního chlapečka, přichází v případu zlom. O dítě se měla přihlásit jeho matka s tím, že chce kojence zpět.

Strakoničtí vojáci nakládali techniku na železnici. Rozhodovaly milimetry i lidská důvěra

Práce se spojkou, přesnost na milimetry a důvěra k navádějící osobě – to vše je důležité při takzvaném vagónování, jak vojáci zkráceně nazývají nakládku techniky na železnici. Všechny činnosti s tím spojené nacvičovali tento týden ve Strakonicích...

Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.