Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Světlý ležák Pardál Echt je evropskou pivní hvězdou

Světlý ležák Pardál Echt z pivovaru Budějovický Budvar získal bronzovou medaili v prestižní soutěži European Beer Star. Výsledky 12. ročníku soutěže byly ve středu vyhlášeny na významném pivovarnickém veletrhu BrauBeviale v Norimberku.

„Je to obrovský úspěch, neboť konkurence byla veliká a porotci mimořádně zkušení. Je to zároveň pocta i pro všechny pijáky, kteří se v roce 2009 podíleli na vyladění všech vlastností ležáku Pardál Echt,“ říká Adam Brož, sládek Budějovického Budvaru, který cenu osobně převzal. Světlý ležák Pardál Echt získal již tři medaile z prestižních mezinárodních soutěží. Nejhodnotnější z nich je bronzová medaile z největší a nejuznávanější světové soutěže World Beer Cup 2014. V roce 2010 získal Pardál Echt zlatou medaili Monde Selection.

O soutěži European Beer Star

Vysokou profesionalitu a odbornou úroveň soutěže garantují organizátoři, kterými jsou  Private Brauereien Deutschland e.V., Private Brauereien Bayern e.V. a Association of Small and Independent Breweries in Europe. Letos bylo do soutěže přihlášeno 1957 značek piva ze 45 zemí, které byly rozděleny do 55 kategorií. Medaile udělovalo 115 porotců z řad sládků, pivních someliérů a dalších expertů z 27 zemí. Ve slepých degustacích hodnotili porotci především parametry, které jsou důležité i pro běžné spotřebitele, například vizuální dojem, pěnu, vůni a chuť.

Základní parametry světlého ležáku Pardál Echt

Stupňovitost: 11,3 %
Hořkost: vyšší (33 MJH)
Barva: sytá jantarová (15 EBC)
Říz: střední - 4,9 g CO2 / litr - zaručuje vysokou pitelnost
Kvalitní suroviny: 3 druhy moravského sladu, chmel z Žatecké oblasti (neobsahuje chmelové extrakty), voda z artéských studní
Obsah alkoholu: 4,5% obj.

Tisková zpráva

Štítky soutěž, Pardál, Budějovický Budvar, Norimberk, FC Bayern München

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světlý ležák Pardál Echt je evropskou pivní hvězdou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.