Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pohodáři, lenoši i sportovci. V útulku Animal Rescue naleznete momentálně snad všechny typy psů

Hledáte sportovně založeného a temperamentního psa? Chcete mít doma frajera, co válcuje konkurenci ve flyballu či agility? Možná by vás potěšil Jimm! Zhruba rok starý kříženec je jedním z aktuálních obyvatel útulku Animal Rescue.

„Je vhodný pro aktivní majitele, kteří mu jsou schopní dopřát dostatečné fyzické vyžití. Rád a výborně aportuje, dobře skáče přes překážky. Je velmi rychlý a mrštný, s ostatními psy vychází zpravidla dobře,“ popsal Jimma Vladimír Kössl z Animal Rescue.

Na nový domov v Animal Rescue čekají i další krasavci a krasavečky. Posledním nalezeným psem je zhruba roční fenka křížence ohaře. Byla nalezena 19. listopadu na Včelné. Je to malinko vystrašený, ale po chvíli milý pejsek.

Raději jezevčíka? Dlouhosrstý psík byl nalezen 18. listopadu v Levíně u Lišova. Je hodný, bez označení, ale trošku unavený. Na vašem gauči se mu zajisté bude odpočívat dobře!

Pořádným hezounem je asi tři roky starý pes tibetské dogy, který byl nalezen 12. listopadu v lese u Hluboké nad Vltavou. Byl pohublý a s neudržovanou srstí. Ta mu byla vyčesána, takže opět může pomrkávat po fenách. Je hodný a kontaktní, zkrátka miláček.

Preferujete spíše menší pejsky? Mohla by vás potěšit asi 40 centimetrů vysoká fenečka - starší kříženkyně, která byla nalezena v noci na 10. listopadu v obci Srubec.

Zkušenou fenkou je desetiletá kříženkyně německého ovčáka Elsa, která má ráda kontakt s lidmi. Ideální by pro ní byl domek se zahrádkou. „Elsa žila společně s křížencem knírače, uvázáni na řetězu, bez možnosti úkrytu, vystaveni přímému slunci. Neměli dostatek vody, ani pravidelné krmení a péči. Fenka byla březí, porodila tři štěňata, která již našla nové domovy,“ uvedl Vladimír Kössl.

Zmíněný knírač se jmenuje Štístko. „Štíska jsme ostříhali a se starou srstí jako by odhodil staré křivdy. Je velmi mazlivý, na vycházkách si člověka hlídá a sám si chodí pro pohlazení. Ani na ostatní psy již nereaguje tak přehnaně.“

Už skoro dva měsíce bude v útulku drobnější německý ovčák, který byl nalezen 6. října v Rudolfově. „Hafan je k cizím lidem nedůvěřivý, ale pokud si ho získáte, je to milý pejsek, se kterým se rozhodně na vycházce nemusíte bát. Jeho výcvikem se pravděpodobně nikdo nezdržoval, ale vzhledem k věku vše snadno dožene. Je čistotný, vhodný i pro ostrahu objektu,“ zmínil Vladimír Kössl.

Starý známý je i Dolfi. Ten sice nový domov našel, ale dlouho v něm nevydržel. „Dolfi je kastrovaný, asi osmiletý kříženec labradora, původně z našeho útulku, kterého současná majitelka, společně s dalšími dvěma psíky, odložila na hlídání ke známým a už o ně, i přes několikeré upozornění, nejeví zájem. Dolfi za posledních pět měsíců neuvěřitelným způsobem přibral, takže nyní potřebuje dietku a trochu aktivního pohybu. Vždy to byl příjemný a veselý psík, čistotný, se základní poslušností.“

Už v srpnu byl na silnici u Hluboké nad Vltavou nalezen Lessy, kterému jsou dva roky. V kohoutku má 70 centimetrů, takže je to mohutný frajer.

Nejdéle je v útulku Lord, velký kříženec, kterého Animal Rescue přijali už letos v březnu. „Lordík potřebuje najít klidného a vyrovnaného majitele, jenž mu bude umět vytvořit klidné prostředí a bude ochotný respektovat jeho občasné psí vrtochy. Je to v podstatě velmi jemný a vnímavý pes, u kterého se po zlém nic nedokáže, jen pokazí. Pokud se rozhodne, dokáže se chovat dostatečně nekompromisně.“

Autoři | Foto Animal Rescue

Štítky pes, kříženec, domov, Hluboká nad Vltavou, Včelná, Lišov, Levín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohodáři, lenoši i sportovci. V útulku Animal Rescue naleznete momentálně snad všechny typy psů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.