Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Stavební úpravy v ulici V. Talicha jsou i kvůli bezdomovcům

Budějčáci z okolí sídliště Šumava a části Čtyř Dvorů zaznamenali stavební úpravy v těsné blízkosti křižovatky V. Talicha - O. Nedbala a pídili se po důvodu. Podle informací Budějcké Drbny se rakouský vlastník rozhodl o demolici z důvodu nedovolených návštěv lidí bez domova.

Bouranou stavbu, která je v těsné blízkosti Druhé soukromé základní umělecké školy, vlastní společnost V. Talicha Liegenschaftsverwaltung se sídlem v Praze, kterou zastupuje společnost IVBA. „Jedná se o soukromé pozemky,“ uvedla tisková mluvčí města České Budějovice Jitka Welzlová. A kvůli tomu nejsou známy další případné záměry s uvolněným prostorem.

Podle informací Budějcké Drbny se majitel objektu pocházející z Rakouska po upozornění města rozhodl objekt zbourat z důvodu přebývání bezdomovců. „Odbor školství obdržel 22. června žádost ředitele školy pana Poláčka o spolupráci při zajištění bezpečnosti žáků školy. Jednalo se o chátrající areál bývalé podnikové mateřské školy a volný vstup do areálu vzhledem k poničenému oplocení. Prostor již na požádání ředitele školy monitorovala městská policie. Ta registrovala v objektu a jeho okolí, tedy i okolí sousední základní školy s více jak 800 žáky zvýšené množství infekčního materiálu, který sbírala a likvidovala téměř denně,“ řekla vedoucí odboru školství a tělovýchovy Dagmar Koubová.

Po informování o situaci vedení školy požádal ředitel odbor školství o pomoc s vyhledáním a oslovením majitele objektu, aby byl objekt zajištěn takovým způsobem, že by tyto jevy z blízkosti školy byly eliminovány. „Na základě této žádosti jsme prověřili situaci na místě a dne 15. července požádali o kontaktování majitele objektu Stavební úřad magistrátu města. Na základě proběhlého jednání úřadu a vlastníka jsme na odbor školství obdrželi 10. srpna informaci, že se vlastník zavázal provést zabezpečovací práce zamezující vstup cizích osob do stavby do konce srpna 2015. Šetření bylo vyvoláno ještě před žádostí odboru školství, již na podnět městské policie. Po zahájení školního roku v září 2015 byla situace na místě stejná,“ dodala Koubová.

Souhlas s odstraněním stavby na pozemku číslo 2061/287 s číslem popisným 752/12, která stojí v areálu bývalé mateřské školy, byl vyhotoven stavebním úřadem 15. září. Jedná se o tři budovy bývalé mateřské školy. Odstraňovány jsou dva přízemní objekty, spojovací chodba a jeden dvoupatrový objekt. Celková výměra bouraných budov je 1116 m².

Štítky bezdomovec, Drbna.cz, Šumava, mateřská škola, Praha, Rakousko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební úpravy v ulici V. Talicha jsou i kvůli bezdomovcům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.