Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Budějcích můžete nově třídit i kovové obaly

Že Budějčáci třídí odpad velice dobře je známá věc. Barevných kontejnerů je ve městě velké množství a nově k nim přibudou i další, a to sice šedivé určené pro kovové obaly. Najdete je na dvaceti jedna stanovištích.

Nádoby na sběr kovových obalů jsou už postupně rozmísťovány na území města. „Jde o pilotní projekt zpracovaný ve spolupráci se společností .A.S.A, kterým chceme občanům nabídnout možnost třídění odpadů o další složku. Šedý kontejner má objem 2,5 m3 a je zabezpečený proti neoprávněnému vniknutí, stejně jako nádoby na sběr oděvů. Lidé do něj mohou odkládat drobné kovy a kovové obaly z domácností, například nápojové plechovky, prázdné konzervy, kovová víčka, nádobí a podobně, “ říká náměstek Petr Podhola.

Pro umístění šedých kontejnerů bylo vybráno celkem 21 stanovišť. „Prvních osm nádob už stojí na určených místech, dalších osm bude instalováno příští týden a zbývající pak do konce roku,“ upřesnil náměstek. Rozmístění kontejnerů je vyznačeno na následujícím plánku.

Štítky České Budějovice, kontejner, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích můžete nově třídit i kovové obaly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.