Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Expert z mise WANO zakončil hrou na harmoniku temelínské vánoční trhy

V arménském duchu se neslo zakončení letošních vánočních trhů v elektrárně Temelín. Sergej Kenjecjan, jeden z expertů právě probíhající mise WANO, ukázal, že vedle odborných znalostí má i hudební nadání. Jeho hra na harmoniku, kterou mu půjčil člen kapely Osečanka, udělala tečku za vánočními trhy v jihočeské elektrárně. Radost měli i zástupci tří chráněných dílen, kteří za 2,5 hodiny v Temelíně vydělali 26 085 korun za prodej svých výrobků.

Keramické hrnky, adventní věnce nebo třeba zvonečky představil v Temelíně strakonický DOZP Osek. Na chuťové buňky zaměstnanců elektrárny naopak útočily Portus Slapy a Domov sv. Anežky z Týna nad Vltavou. „Na základě zkušeností jsme vzali méně keramiky a více jídla. A opravdu. Letos byl největší zájem o paštiky, džemy a krémy. A pak také o naši novou dílnu Merino, která se zabývá výrobky z ovčí vlny. Nejvíce lidé kupovali pantofle,“ říká spokojená Michaela Sýkorová z Domova sv. Anežky. Chráněná dílna Portus Slapy bodovala nakládaným hermelínem a utopenci.

Rozvíjet samostatnost a zlepšovat podmínky pro hendikepované lidi pomáhá Domov pro osoby se zdravotním a tělesným postižením v Oseku. „Jsme tu poprvé a jsme rádi, že jsme se sem mohli dostat, představit naše výrobky a našim klientům ukázat alespoň z venku prostředí jaderné elektrárny,“ poděkoval ředitel Jan Hájek. DOZP Osek prodával hlavně keramiku, dřevěné a drátěné zboží a jako zpestření přivezl i svou hudební skupinu Osečanka, která zaměstnancům zahrála lidové písně i vánoční koledy.


Tři chráněné dílny připravily pro zaměstnance elektrárny pestrou nabídku

Netradiční vyplnění polední pauzy vítali i zaměstnanci elektrárny. „Vždy se snažím něco vybrat a podpořit chráněné dílny. Letos mě zaujaly drátěné výrobky Oseku,“ říká Vendula Kravarová, která na trzích pravidelně nakupuje.

„Děkujeme zaměstnancům, že vánoční trhy navštívili a svým nákupem pomohli podpořit hendikepované,“ uzavřela adventní akci za útvar komunikace ČEZ Jana Gribbinová.

Štítky vánoční trhy, elektrárna, chráněná dílna, Temelín, Jaderná elektrárna Temelín, Vodní nádrž Slapy, Osek, Michaela Sýkorová, Jan Hájek, Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Expert z mise WANO zakončil hrou na harmoniku temelínské vánoční trhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.