Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dětičky z azylových domů Rybka již Ježíškovi psaly. I letos dostanou dárečky

Vánočka, kapr, stromky, ozdoby, dárečky, sváteční nálada... Tak vypadají Vánoce v azylových domech, které provozuje Rybka, o.p.s. ve Studené a Husinci. Netřeba dodávat, že hlavně děti se vždy nesmírně těší. A jestli už psaly Ježíškovy? Ano, psaly!

„Celý rok schovávám hračky v Šatníku v Týně nad Vltavou, kam lidé dávají věci, co nepotřebují. S hračkami nám pomáhá slečna Janžurová z Dobrotet se svým tatínkem, kteří nám hračky kupují a tím se vzájemně obdarovávají na Vánoce, město Rudolfov, Základní škola Křimická v Praze, geocaching Třeboň a České Budějovice... Je to velmi náročné, neboť 40 dětí obdarovat při různém věku je opravdu hodně,“ uvádí ředitelka organizace Eva Dvořáková.

Vánoční cukroví do Azylového domu Rybka v Husinci každoročně peče písecká nemocnice. „My jí na oplátku posíláme hračky pro děti, které o Vánocích zůstávají v nemocnici. I tam chodí Ježíšek. Vánoční cukroví do Azylového domu Rybka Studená nám peče paní Gregová, maminka sociální pracovnice. Některé maminky si také pečou cukroví.“

Azylové domy jsou vyzdobené a jak venku, tak uvnitř osvícené. Zkrátka i zde již naplno vládne vánoční atmosféra.

Ředitelka společně se zástupkyní a sociální pracovnicí navštěvují obyvatele azylových domů den před Štědrým dnem. „Děti i dospělí se sejdou v kaplích, které jsou v azylových domech. Ty jsou samozřejmě také vyzdobené (betlém) a osvícené. Sociální  pracovnice jim vysvětlí podtext Vánoc - proč se slaví a tak dále. V kaplích se neslouží mše, není tam obětní stůl, ale lidé sem chodí o velkých svátcích, ale vlastně i celý rok meditovat,“ zmínila Eva Dvořáková.

Štítky azylový dům, Vánoce, Ježíšek, hračka, Studená, sociální práce, Praha, Týn nad Vltavou, Štědrý den, Rudolfov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětičky z azylových domů Rybka již Ježíškovi psaly. I letos dostanou dárečky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.