Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

VIDEO: Dopravní podnik rozdal Budějčandám k Mezinárodnímu dni žen stovky růží

Dopravní podnik města České Budějovice ve spolupráci se Statutárním městem České Budějovice navázal na loňskou iniciativu k Mezinárodnímu dni žen a i v letošním roce rozdával na svých linkách během dne růže. Svátek se postupem času zbavil socialistické nálepky a nyní se znovu se hojně slaví.

Do ulic vyrazil rozdávat radost ten nejpovolanější - ředitel Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš - společně s náměstkem primátora Petrem Holickým. Připraveno měli na tisíc růží a každá vykouzlila ženám a dívkám úsměv na tváři. „Udělala mi radost, nečekala jsem, že dostanu růži k MDŽ zrovna v MHD. Myslím, že dnes by měla dostat každá žena růži, bonbonieru nebo nějaký malý dáreček,“​​ uvedla překvapená Michaela.

Osmý březnový den vyvolával v dřívějších letech spory. Levicoví zákonodárci nechtěli jeho odstranění z kalendáře, ti pravicoví tvrdili, že byl zprofanovaný z komunismu. To ostatně potvrdila další z cestujících. „Byla jsem hodně překvapená, kytku k MDŽ jsem naposledy dostala ještě v zaměstnání za minulého režimu. Vůbec netuším, že se opět tento svátek slaví,“​ řekla Daniela.

Dopravní podnik rozdával ženám růže k MDŽ

Úterý, 8. března 2016, 19:53

Dopravní podnik rozdával ženám růže k MDŽ
Dopravní podnik rozdával ženám růže k MDŽ

Foto Dominik Svoboda

Štítky růže, Mezinárodní den žen, dopravní společnost, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dopravní podnik rozdal Budějčandám k Mezinárodnímu dni žen stovky růží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.