Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Český Krumlov chce za 10 milionů opravit ulice ve starém městě

Český Krumlov chce opravit Horskou a Důlní ulici a Plešivecké náměstí v centru města. Projekt vyjde na zhruba deset milionů korun. Stavět by se mělo začít příští rok. Radní teď vypsali výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace. Novináře o tom informoval místostarosta Josef Hermann.

„Jedná se o nejstarší ulice v Krumlově, které patří do starého města. Stav vodovodů a kanalizací je ve velmi špatném stavu,“ uvedl Hermann, podle kterého to nejsou turisticky nejvyhledávanější lokality. Podle místostarosty budou v oblasti zrekonstruovány místní komunikace, kanalizace, vodovod a veřejné osvětlení. „Záměrem je také vrátit na povrch zdejších ulic dlažební kostky místo současného asfaltu,“ řekl Hermann.

Vypracování projektové dokumentace vyjde na zhruba půl milionu korun a hotova bude podle Hermanna zhruba v srpnu.

Český Krumlov letos hospodaří s přebytkovým rozpočtem, s příjmy téměř 280 milionů korun a výdaji přes 251 milionů. Letošní největší investicí města bude vybudování podzemních kontejnerů na odpad v centru města, vyjdou na zhruba pět milionů korun.

Krumlov má status památky UNESCO a je jedním z nejnavštěvovanějších měst v Česku. Hrad a zámek v Krumlově si loni prohlédl rekordní počet lidí, přes 400 tisíc lidí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Český Krumlov, Česko, Světové dědictví UNESCO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov chce za 10 milionů opravit ulice ve starém městě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.