Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Budějcích se opět poběží Modrý běh na podporu lidí s autismem

Rádi běháte? A není vám lhostejná péče o lidi s autismem? V tom případě si zarezervujte 9. duben! Tento den se totiž uskuteční akce s názvem Modrý běh, za kterou stojí českobudějovický spolek Autisté jihu.

Modrý běh pořádáme každý rok na podporu celosvětového dne autismu, který připadá na 2. dubna. V tento den se lidé na celém světě zapojují do kampaně Light it up blue - Rozsviťme se modře. Nejen lidé se oblékají do modré barvy a tím vyjadřují svou podporu, ale také různé slavné budovy se v tento den rozsvítí modře - například Opera v Sydney nebo Empire State Building v New Yorku,“ uvedla Ludmila Gebeltová ze spolku Autisté jihu.

Modrý běh je zaměřen na rodiny s dětmi. Pokud se vám nechce běhat, ale i tak vás akce láká, určitě si užijete alespoň zábavnou stezku, na které na děti budou čekat drobné úkoly a samozřejmě také odměny.

Počítat můžete i s doprovodným programem. „V průběhu dne nám předvede svou bubenickou show skupina Wild Stick, zahraje nám kapela Never Been 2 Jamaica nebo zacvičí aerobic děti ze ZŠ Baara. Po celý den bude k dispozici skákací hrad, trampolína a malování na obličej,“ zmínila Ludmila Gebeltová a dodala: „V průběhu akce proběhne také workshop, na kterém se budou moci návštěvníci seznámit s činností organizací Auticentrum a Autisté jihu, spolek, které na pořádání Modrého běhu spolupracují.

Štítky modrý běh, autisté, autismus, České Budějovice, New York, Sydney, Empire State Building, Jamajka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích se opět poběží Modrý běh na podporu lidí s autismem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.