Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

V pondělí začíná v Budějcích jarní deratizační období

Další deratizační období začíná v pondělí 4. dubna v Budějcích. Jarní etapa bude probíhat na veřejných prostranstvích a pozemcích ve vlastnictví města. Odborná firma začne nejprve monitoringem výskytu potkanů, až poté proběhne ohnisková deratizace. Skončit by se mělo 30. června.

„Práce budou zahájeny v centru města, poté v lokalitách Rožnov, Suché Vrbné, Krumlovské předměstí, sídliště Vltava, Máj, Šumava, Čtyři Dvory a Pražské sídliště. Zvýšená pozornost bude věnována kanalizačním přípojkám a křovinným porostům,“ doplňuje mluvčí města Jitka Welzlová.

„Na podzim roku 2015 byla vyzkoušena nová metoda jako doplnění podzimní ohniskové deratizace. Jednalo se o hubení hlodavců Rodenatorem v lokalitě Pražského předměstí. Tato metoda se osvědčila i přesto, že je doprovázena zvukovými efekty a letos bude použita také v jiných částech města. Celkové předpokládané množství kladených návnad v jedné etapě deratizace je asi 290 kg,“ říká náměstek primátora Petr Podhola.

Majitelé domácích zvířat by tak měli zamezit jejich volnému a nekontrolovatelnému pohybu, přestože jsou návnady na hubení potkanů kladeny většinou do otvorů, kde hlodavci sídlí a nejsou běžně domácím mazlíčkům přístupné.

„Místa, kde budou kladeny návnady, budou označena výstrahou. Současně s deratizací veřejných prostranství bude také zahájena deratizace kanalizační sítě společností ČEVAK,“ dodává Welzlová.

Foto upload.wikimedia.org

Štítky České Budějovice, deratizace, Petr Podhola, Vltava, Šumava, Rožnov, Čtyři Dvory, Pražské sídliště, Suché Vrbné, ČEVAK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí začíná v Budějcích jarní deratizační období  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.