Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějckou plovárnu uzavře na pět měsíců rekonstrukce

České Budějovice připravují rozsáhlou rekonstrukci krytého plaveckého stadionu, areál tak bude od června na pět měsíců mimo provoz. Kvůli rekonstrukci, která se bude týkat hlavně padesátimetrového bazénu, se změní i provoz letní plovárny. Ta bude nově otevřena od června a její provoz by měl pokračovat i v září.

Vnitřní bazén bývá tradičně o letních prázdninách uzavřen kvůli odstávce zařízení a jeho údržbě. Tentokrát ukončí provoz o měsíc dříve a nezahájí ho v září, ale nejdříve pravděpodobně až v listopadu.

Uzavření krytého areálu představuje komplikace pro veřejnost a hlavně pro plavecké oddíly, které tam mají naplánované tréninky. „V červenci nás čeká mistrovství České republiky, což je vrchol sezony. Pokud bude v červnu chladnější počasí, nedovedu si moc představit, že budeme trénovat ve venkovním bazénu,“ uvedl trenér klubu Plavání České Budějovice Filip Pytel. Členové jeho oddílu i druhého plaveckého klubu, kterým je českobudějovický Koh-i-noor, budou muset hledat náhradní řešení. Nabízí se například dojíždění do pětadvacet kilometrů vzdáleného krytého bazénu v Českém Krumlově. Obdobnou alternativu budou muset zájemci o plavání v Českých Budějovicích hledat zřejmě i v září a určitě pak v říjnu.

Ředitel Sportovního zařízení města České Budějovice Tomáš Novák připustil, že českobudějovická letní plovárna má určité limity. Tím hlavním je systém ohřívání vody. „Je zde bohužel k dispozici pouze omezený režim dohřevu a lze vyhřívat pouze do míry, kterou dovolí technologie. V případně chladných nocí je obtížnější udržet ve venkovním bazénu teplejší vodu,“ uvedl Novák. I v loňských tropických dnech se tak stávalo, že dopoledne bývala voda poměrně chladná. „Nicméně letos budeme ohřívat vodu v maximální možné míře,“ řekl Novák.

Plánovaná rekonstrukce počítá s výměnou dlažby velkého bazénu a opravou izolací a odtoků. Provozovatel hodlá také tepelně oddělit prostory plaveckého a dětského bazénu. Předpokládané náklady činí pět milionů korun bez daně a hradí je provozovatel. Vnitřní českobudějovická plovárna vznikla před 45 roky a jako jediná v Jihočeském kraji má padesátimetrový bazén. Rekonstruována byla ve druhé polovině devadesátých let

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky rekonstrukce, České Budějovice, koupaliště, bazén, Tomáš Novák, Česko, Koh-I-Noor, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějckou plovárnu uzavře na pět měsíců rekonstrukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.