Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Hodiny tělocviku budou pro děti z Horní Stropnice příjemnější

Nová sprinterská rovinka a sektor pro skok daleký jsou výsledkem rozsáhlé modernizace hřiště v areálu Základní školy v Horní Stropnici. Využijí je nejen žáci, ale i všechny aktivní děti z obce a jejího okolí i členové místních zájmových organizací. Horní Stropnici při modernizaci hřiště pomohla Nadace ČEZ. A hned první den zde padaly rekordy.

Základní škola stojí v centru Horní Stropnice od roku 1977. Tvoří ji čtyři budovy propojené chodbami, kotelna, venkovní pozemky se záhony, skleníkem i sportovní hřiště. Právě do jeho vylepšení a konstrukce nových sportovních prvků se tentokrát obec v podhůří Novohradských hor rozhodla investovat zhruba 670 tisíc korun. „Nové atletické sektory poslouží všem. Takto kvalitní zázemí je může víc motivovat k chuti trávit čas sportováním na čerstvém vzduchu, a zlepšování výkonů,“ těší se místostarosta Horní Stropnice František Vaněček.

Hřiště Základní školy v Horní Stropnici tak nově disponuje rovinkou pro sprint na šedesát metrů včetně náběhu a doběhu a sektorem pro skok daleký. O jeho provoz se postará škola, využívat jej budou jak její žáci, tak i ostatní děti a mládež z obce a okolí v rámci svých volnočasových aktivit a příslušníci místních zájmových organizací. S uhrazením konečné částky pomohla Horní Stropnici 400 tisíci korun Nadace ČEZ.

„Je to první letošní, ale v pořadí už osmatřicáté oranžové hřiště na jihu Čech. Poděkování ale patří hlavně těm, kteří se o děti na místě starají,“ zhodnotil na místě modernizaci areálu člen správní rady Nadace František Lust. Otevření hřiště přitom souviselo s prvními žákovskými závody. Jejich účastníci přitom novými časy a vzdálenostmi nastavili nové školní rekordy. 

Štítky Horní Stropnice, základní škola, ČEZ, František Vaněček, Novohradské hory, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodiny tělocviku budou pro děti z Horní Stropnice příjemnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.