Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Pět malých nosálů se v ZOO Tábor těší na návštěvníky

Skupina nosálů červených, kteří v ZOO Tábor patří k nejvyhledávanějším zvířatům, se v minulých dnech dočkala výrazného rozšíření. Jedné samičce se narodilo hned pět malých nosálů. Přestože mláďata zatím vypadají spíš jako jedno velké chlupaté klubíčko, mají se čile k světu a směle se vydávají prozkoumávat nejbližší okolí.

„Nosálové patří v naší zoologické zahradě k velmi oblíbeným zvířatům, o jejich pravidelná komentovaná krmení mají návštěvníci vždy velký zájem. Návštěvníci je mají rádi hlavně proto, že se před nimi nosálové ve svém výběhu předvádí a různě skotačí. Nyní budou moci obdivovat také dovednosti nových mláďat,“ uvedl mluvčí ZOO Tábor Filip Sušanka.

Nosál červený pocházející z deštných pralesů Jižní Ameriky je velmi inteligentní zvíře. I díky tomu si je pořizovali indiáni, součástí jejich kmenů často bývaly nosálí samice. Tato milá a bystrá zvířata si oblíbili také první kolonizátoři, kteří je přivezli do kontinentální Evropy. V současnosti se nosálové stávají stále oblíbenějším domácím mazlíčkem, přestože jejich chov v domácnosti není příliš vhodný.

„Letos jde už o několikátý přírůstek, což považuji za dobrou zprávu a nejlepší vizitku naší zoo. Dokazuje to totiž, že se o zvířata staráme dobře. Do budoucna bychom rádi počet našich zvířat pravidelně navyšovali a jejich odchov je jednou z cest, jak toho dosáhnout,“ doplnil ředitel ZOO Tábor Evžen Korec.

Zvířecí osazenstvo ZOO Tábor se letos utěšeně rozrůstá. Hned na Nový rok se narodilo rovnou jedenáct mláďat koz domácí, kamerunské a kašmírské. Chvíli po nich přišel na svět letošní první bretaňský skřítek, kterého krátce na to následoval ještě jeden a před pár dny je doplnilo další, letos už třetí, jehňátko. 

Tisková zpráva

Štítky zoologická zahrada, Evžen Korec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět malých nosálů se v ZOO Tábor těší na návštěvníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.