Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letní sezonu na Lipně odstartují dračí lodě, vrcholem bude Olympijský park Rio - Lipno 2016

Dračí lodě, vážná hudba, výlety, široká škála sportovních aktivit, ale především Olympijský park Rio - Lipno 2016. To je jen zlomek z toho, co nabídne Lipno v letošní sezoně. Právě ta oficiálně startuje tento víkend.

V sobotu zde na lipenské přehradě bude závodit několik desítek týmů, které musí mít kromě bubeníka a kormidelníka dvacet pádlujících. „Letos máme rekordní počet posádek. Je to výlet pro celou rodinu, na akci budou tvořivé dílny nebo další atrakce pro děti. Navíc by nám mělo přát počasí,“ uvedl Petr Dušek ze společnosti Lipno Servis.

Skoro každý víkend se teď na Lipně bude něco dít. O týden později se zde pojede rychlostní zkouška Rallye Český Krumlov. Vozy bude možné sledovat na dvou diváckých místech - na starém parkovišti před Kramolínem a pak Na Františku, tedy ve sjezdu z Kramolína od Stezky korunami stromů. Lipenský program bude pokračovat 11. června Slavnostmi dřeva na Stezce korunami stromů a chybět nebude ani Lipno Sport Fest, který se přesouvá na začátek července.

Na Lipno jezdí turisté prožít aktivní dovolenou, a to v jakémkoliv ročním období. V tom letním si mohou třeba vypůjčit koloběžky, kola, elektrokola nebo elektročluny. Jejich nabídka se nyní rozšiřuje. Navíc se chystá nový bikepark, který by měl být hotov na začátku prázdnin. Jeho součástí bude nová sjezdovka Promenádní a rovněž pumptrack, jehož patronem bude Eva Samková. Stezka korunami stromů zase vylepšuje svou bezbariérovost. Díky tomu si možná více zájemců přijde poslechnout oblíbené noční koncerty.

Tahákem však zcela jistě bude Olympijský park Rio - Lipno 2016, který bude v srpnu sportovním střediskem celé České republiky. Před dvěma lety se do toho pražského přišlo podívat 400 tisíc lidí, z toho polovina nebyla z hlavního města. „Program je zaměřen na rodiny s dětmi, chceme jim představit všechny olympijské a neolympijské sporty. Bude jich k dispozici více jak šedesát,“ zmínil Marek Tesař, marketingový ředitel Českého olympijského výboru.

Park bude mít přímé telekomunikační spojení s brazilským dějištěm olympijských her, a tak dojde i na propojení s olympioniky. „Naším cílem je pak dostat první část týmu, která se bude 16. srpna vracet z her, přímo do parku. Je to logisticky pekelně náročné, stráví patnáct dvacet hodin na cestě a my je pak budeme ještě muset dostat na Lipno. Ale přislíbili nám účast,“ řekl Tesař.

Toho překvapila výborná dopravní infrastruktura Lipenska a přirovnal ji k Rakousku. Přesto však Lipno nad Vltavou pokračuje ve vylepšování komunikací tak, aby letní sezona proběhla hladce. „Zahájila se přestavba hlavní křižovatky, která byla v létě poměrně nebezpečná. Přestavuje se na kruhovou křižovatku. Byly zahájeny práce i na hrázi, kde bude na straně k jezeru vybudována dvoumetrová cyklostezka. Snažili jsme se o to už několik let,“ uvedl starosta Lipna nad Vltavou Zdeněk Zídek.

Foto Matěj Večeřa

Štítky Vodní nádrž Lipno, olympijský park, léto, dračí lodě, olympijské hry, LIPNO SERVIS, Lipno nad Vltavou, Český olympijský výbor, Eva Adamczyková, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní sezonu na Lipně odstartují dračí lodě, vrcholem bude Olympijský park Rio - Lipno 2016  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.