Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ENGEL zdvojnásobí výrobní plochu v kaplickém závodu – 250 nových pracovních míst

PR článek

Rakouský výrobce vstřikovacích strojů ENGEL posiluje další velkou investicí svůj závod v jihočeské Kaplici. Do podzimu 2017 se výrobní plocha více než zdvojnásobí a vznikne 250 nových pracovních míst. Společnost ENGEL strojírenská patří již dnes se svými více než 700 zaměstnanci k největším zaměstnavatelům v regionu.

Od otevření závodu v Kaplici uplynulo už 16 let a ENGEL strojírenská neustále roste. V roce 2008 byl v blízkosti evropské silnice E55 vybudován nový závod, který se nyní rozšiřuje. Tímto opatřením reaguje strojírenský podnik se sídlem v hornorakouském Schwertbergu na celosvětově rostoucí zakázky. „Společnost ENGEL strojírenská hraje klíčovou roli v globální síti závodů holdingu,“ zdůrazňuje obchodní ředitel Peter Jungwirth. „Kaplický závod se stal kompetenčním střediskem pro elektromontáž a zpracování plechů. Vyrábíme zde například elektrorozvaděče – mozky vstřikovacích strojů ENGEL.“

Vstřikování je nejdůležitější metodou zpracování plastů. Součásti vozidel, kryty mobilů, rámy televizorů, obaly potravin, zdravotní pomůcky a hračky – to vše se vyrábí na vstřikovacích strojích ENGEL. S ročním obratem přes 1 miliardu eur je společnost ENGEL největším výrobcem vstřikolisů na světě. Na trzích všech zemí je společnost ENGEL považována za technologického lídra. Do skupiny ENGEL patří devět výrobních závodů na třech kontinentech a 29 odbytových a servisních poboček po celém světě.

Klíčová role v globální výrobní síti

„Jméno ENGEL je synonymem kvality,“ říká Peter Jungwirth. „Abychom zajistili trvale vysokou kvalitu, vyvíjíme a vyrábíme téměř všechny komponenty strojů sami. Mnohé z nich u nás v Kaplici.“ Vedle elektrorozvaděčů, rámů strojů a částí krytů jsou to například dopravníky, které prodává ENGEL nejen v kombinaci se svými vstřikovacími stroji, ale i jako samostatné výrobky nachází odbyt i v jiných odvětvích. „Dopravníky dnes tvoří další samostatný pilíř,“ říká výrobní ředitel Gerhard Lumetsberger. K tomu přichází ještě třetí pilíř: Zakázková výroba pro externí zákazníky.

Toto široké portfolio vyžaduje, aby společnost ENGEL strojírenská jednala v obchodní oblasti nezávisle na mateřské firmě. Z tohoto důvodu vzniká v rámci rozšíření závodu také větší administrativní budova, neboť roste počet zaměstanců nejen ve výrobě, ale také v administrativních úsecích, jako je konstrukce nebo nákup.

V první fázi výstavby již byl dokončen suterén nové administrativní budovy. Nachází se zde nové, větší sociální prostory s moderními šatnami a sprchami pro zaměstnance. Počátkem léta bude položen základní kámen nové výrobní haly.

Moderní, ergonomické pracovní prostředí je u společnosti ENGEL stejně tak samozřejmostí, jako rozsáhlý balíček sociálních služeb. Sem patří odměňování podle výkonu, balíčky dalšího vzdělávání, péče závodního lékaře v místě společnosti i vlastní podniková kantýna. „Společnost ENGEL je rodinným podnikem,“ zdůrazňuje Monika Řezníčková, náborová specialistka společnosti ENGEL v Kaplici. „Tato atmosféra se přenáší až do Kaplice. Společnost ENGEL je nezávislá na externích investorech. Rozhodnutí jsou přijímána prozíravě. Zaměstnancům to přináší stabilitu a dlouhodobou perspektivu.“ 

Příležitost do budoucna made by ENGEL

Společnost ENGEL vždy investovala značné prostředky do vzdělávání a výchovy vlastních zaměstnanců, aby pokryla trvalou potřebu kvalifikovaných odborníků. V rakouských závodech se již nyní připravuje na své zaměstnání 150 ENGEL učňů.

ENGEL patří do úzkého okruhu firem v České republice, které učňům souběžně s teoretickým studiem na učilišti umožňují také praktické vzdělávání přímo v závodě. Od září loňského roku je i v Kaplici středisko praktického odborného výcviku pro obor zámečník a obráběč kovů. Začíná zde sedm mladých mužů a jedna žena. V následujících třech letech se plánuje rozšíření počtu studentů na počet 36 a také rozšíření oborů o elektromechaniky a mechatroniky.  

„U nás se mladí lidé nevyučí jen v jednom oboru. Naším cílem je jejich komplexní příprava na budoucí povolání v naší společnosti,“ říká Řezníčková. „Učni jsou u nás od začátku zapojeni do provozních procesů a naučí se tak mnohem více, než lze zprostředkovat v běžném, na teorii zaměřeném vzdělávacím procesu.“ Finanční podporou studentů při studiu a jejich zapojením do aktivit v závodě během studia, podporou studentských prací na středoškolské i vysokoškolské úrovni nabízí společnost ENGEL nadstandard svým budoucím i stávajícím zaměstnancům, stejně jako optimální pracovní podmínky, jistotu a nejlepší perspektivu do budoucnosti.

Štítky Kaplice, Peter Jungwirth, studium, Česko, pracovní místo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ENGEL zdvojnásobí výrobní plochu v kaplickém závodu – 250 nových pracovních míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.