Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Maturantkou Roku pro rok 2016 se stala Jaroslava Marcelová z Plzně

Korunka krásy míří do Plzně! Rozhodla o tom desetičlenná odborná porota při finálovém večeru soutěže Maturantka Roku 2016, který se uskutečnil ve středu na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. Vítězkou se totiž stala Jaroslava Marcelová ze západočeské metropole. Společensko-zábavný večer a následné vyhlášení výsledků sledovalo kolem tisíce návštěvníků.

Nerozhodovala ale jenom krása. Finalistky musely prokázat během večera také své vědomosti, ukázat svůj šarm a důvtip při křížovém výslechu a soutěži s Vysokou školou technickou a ekonomickou v Českých Budějovicích. Přesto ale měly nejvíce času na podiu v době promenád - v letních šatech od módní návrhářky Jane Bond, plavkách od Trenýrkárna.cz a večerních róbách z dílny Petry Brzkové.

„I když jsem byla od začátku do konce nervózní, tak nakonec se všem finálový večer moc líbil a pochvalovali si ho. Letos se nám také povedlo, že tu byla výborná parta holek, které spolu kamarádí i po konci soutěže. Stmelily se zejména na přípravném kempu, kde to nebylo jen o učení správné chůze, ale třeba o škole vaření či prohlídce elektrárny v Temelíně,“ říká ředitelka soutěže Martina Matoušková.

V průběhu večera proběhlo nejdříve několik doprovodných soutěží. Facebookové hlasování se společností Rimmel CZ/SK o balíček kosmetických výrobků vyhrála Veronika Turčíková ze Znojma. Stejný formát soutěže o poukaz na nákup v e-shopu Trenýrkárna.cz ovládla Kristýna Graslová z Postoloprt. Titul Maturantka Energie získala pozdější vítězka celého klání - Jaroslava Marcelová. Na tu tak čeká stáž v Jaderné elektrárně Temelín.

Ačkoliv byla celá desítka dívek krásná, umístit se mohly jen tři. Korunku za třetí místo získala Kristýna Graslová. Těsně pod úplným vrcholem zůstala Aneta Mitušinová z Kladna, která tak brala druhou příčku. Loňská vítězka soutěže Maturantka Roku Kristýna Zevlová nakonec předávala pomyslné žezlo Jaroslavě Marcelové z Plzně. Ta se tak trochu cítila v Českých Budějovicích jako doma, protože se ve městě na soutoku Malše a Vltavy narodila.

„První pocity? Nechápala jsem. Upřímně, viděla jsem do papíru, když vyhlašovali druhé a třetí místo, ale na to první jsem neviděla. Měla jsem neskutečnou radost, ale stejně to byl takový zvláštní pocit, jako kdyby se mi to jen zdálo. Finále jsem si užila, hlavně díky tomu, jakou jsme měly partu! Holky byly skvělé a myslím, že jsme si docela sedly,“ přidává s úsměvem vítězka soutěže.

Finále zpestřilo několik zajímavých kulturních vystoupení. Jako první vystoupila kapela Bez not, na podiu se také dvakrát objevil pouliční českobudějovický písničkář Honza Janda a před vyhlášením výsledků zahrála skupina The Greens. Poté se náměstí rozvlnilo do rytmu reggae, tečku za večerem totiž udělala kapela Pub Animals. Nechybělo ani hlasování diváků o titul Maturantka Sympatie. Tou se stala Jana Šenfeldová z České Lípy.

A jak vůbec rodačka z Budějc vzpomíná na jižní Čechy? „Budějce mám moc ráda. Hlavně na Lipně jsem strávila každé léto, když jsem byla malá a ráda na to vzpomínám. Na Hluboké měli dokonce moji rodiče svatbu,“ dodává Marcelová.

Finále Maturantky Roku 2016

Pátek, 24. června 2016, 15:01

Maturantka Roku 2016
Maturantka Roku 2016

Foto Dominik Svoboda

Štítky Plzeň, soutěž, Přemysl Otakar II., České Budějovice, Jaderná elektrárna Temelín, Rimmel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maturantkou Roku pro rok 2016 se stala Jaroslava Marcelová z Plzně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.