Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Hejtman ocení zlatou šupinou významné osobnosti Jihočeského kraje

Již počtvrté bude hejtman Jiří Zimola rozdávat zlaté šupiny. Významné ocenění, které v sobě spojuje představu štěstí a symbol typicky jihočeského rybářského řemesla se bude předávat v rámci oslav 98. výročí vzniku samostatného československého státu. Slavnostní akt je plánován na 26. října v Alšově jihočeské galerii v Hluboké nad Vltavou.

„Snažíme se založit tradici spojení oslav tohoto státního svátku s oceněním osobností, kteří se významným způsobem zasloužili o rozvoj či dobré jméno Jihočeského kraje v různých oblastech či oborech a těm, kteří vykonali jiný prospěšný čin oceňovaný širokou veřejností,“ uvedl při příležitosti prvního ročníku této soutěže Zimola.

Cenu hejtmana získalo dosud více než dvě desítky významných osobností Jihočeského kraje. Nechybí mezi nimi například režisér Zdeněk Troška, autorka knih pro děti a mládež Markéta Zinnerová, špičkový oční chirurg Jan Sattran, filmový architekt Jindřich Goetz, či hokejista Jaroslav Pouzar.  

Veřejnost může již nyní navrhnout kandidáty, kteří si podle jejich názoru zaslouží být nominováni na Cenu hejtmana Jihočeského kraje za rok 2016. Nominace jsou přijímány na adrese: cenahejtmana@kraj-jihocesky.cz. Zpráva musí obsahovat stručný životopis nominované osobnosti a zásluhy, kvůli kterým je nominována. Návrhy lze podávat do konce srpna.

Autoři | Foto Václav Pancer

Štítky Jihočeský kraj, Jiří Zimola, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Československo, Hluboká nad Vltavou, Zdeněk Troška, Markéta Zinnerová, Jaroslav Pouzar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman ocení zlatou šupinou významné osobnosti Jihočeského kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.