Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kuchyňské nádobí – návrat do doby smaltové

PR článek

Mnozí z nás, zvláště ti dříve narození, s nostalgií vzpomínají na celou řadu průmyslových gigantů, kteří působili v Českých Budějovicích a jejich okolí a kteří postupem času bohužel zanikli. Připomeňme si například firmu Sfinx, která se po dlouhá desetiletí zabývala výrobou smaltovaného nádobí a v době své největší slávy zaměstnávala přes dva tisíce zaměstnanců.

I tato firma si bohužel prošla pohnutými roky své existence a svou činnost byla nucena postupně ukončit. Naštěstí pro milovníky kvalitního nádobí, na tradici výroby společnosti Sfinx úspěšně navazuje firma Belis, která sídlí v bývalém exportním závodě firmy Sfinx v Novém Vrátě v Českých Budějovicích. 

Firma Belis je v současnosti největším producentem smaltovaného nádobí v České republice a zaměstnává přes 150 zaměstnanců. To z této firmy dělá významného zaměstnavatele v Českých Budějovicích. Kolektiv zaměstnanců se navíc ruku v ruce s růstem firmy neustále rozšiřuje, a tak Belis hledá schopné uchazeče na vybrané pracovní pozice (více se můžete dozvědět na www.belis.eu v sekci Kariéra). 

Belis neustále inovuje a rozšiřuje nabízený sortiment smaltovaných výrobků, aby si každý mohl vybrat hrnec, pekáč či pánev dle svého gusta. Řady Daisy, Eco-ceramic či Green line jsou toho zářným příkladem. Nezapomíná se však ani na osvědčenou kvalitu a například řada BSE (Belis Stabil Extra) je stále jednou z nejprodávanějších, přestože se vyrábí desítky let a v této řadě dodnes vaří i naši dědečkové a babičky. Při výrobě smaltovaného nádobí se stále používají jen ty nejlepší receptury a osvědčené postupy, což je zárukou nejvyšší jakosti nabízených produktů. Belis je držitelem hned několika certifikátů ISO, ale nejvyšší známku kvality dávají do vysvědčení tohoto výrobce miliony spokojených zákazníků, kterým nádobí od firmy Sfinx (respektive Belis) slouží dlouhá desetiletí a v mnohých případech se dědí z generace na generaci.

V posledních letech se zdá, že zákazníci opět objevují kouzlo a výhody smaltovaného nádobí a dávají mu přednosti před nádobím pochybné kvality a materiálů od celé řady zahraničních výrobců. Belis je díky tomu jedničkou na tuzemském trhu se smaltovaným nádobím a své produkty exportuje do mnoha zemí celého světa (zmiňme například Švédsko, Nizozemí, Rakousko, Německo, Japonsko, Rusko, Indie, Vietnam a podobně).

Aktuální sortiment více než 300 smaltovaných položek můžete vidět na e-shopu firmy www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz nebo můžete navštívit podnikovou prodejnu v areálu výrobního závodu (Rudolfovská 111, 370 01 České Budějovice) a nádobí si osobně prohlédnout.

Štítky nádobí, Sfinx, České Budějovice, výroba, Česko, Rusko, Japonsko, Německo, Indie, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuchyňské nádobí – návrat do doby smaltové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.