Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

České Budějovice už mají své podzemní kontejnery na tříděný odpad

Obyvatelé Budějc v oblasti Piaristického náměstí mohou zajásat. Skončila výstavba podzemních kontejnerů na tříděný odpad. Doposud zde byly kontejnery mobilní. Jihočeská metropole se tak může se zabudovanými nádobami na odpad chlubit od 2. září podobně jako Český Krumlov nebo Písek.

Jejich realizace na místě bývalého hřbitova trvala od 25. července, kdy byla částečně neprůjezdná Hroznova ulice. „V pátek 2. září došlo k oficiálnímu předání stavby. Každý ze čtyř podzemních kontejnerů má kapacitu pět kubíků. Nádoby na bílé a barevné sklo, papír i plast nahradí původní nevzhledné kontejnery. Je to první stavba tohoto druhu, kterou město zadalo,“ uvedl náměstek primátora Petr Podhola.

Výstavbu provedla společnost Akord stavební a obchodní společnost. Město vyšly náklady na více než jeden milion korun. Drobné zdržení oproti plánovanému konci způsobil archeologický výzkum. „Pokud se ukládání odpadů do ‚neviditelných míst‘ osvědčí, budeme se snažit najít další vhodné lokality. Piaristické náměstí je pilotním projektem,“ dodal náměstek Petr Podhola.

Štítky kontejner, České Budějovice, Český Krumlov, Písek, Piaristické náměstí, Petr Podhola, třídění odpadu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice už mají své podzemní kontejnery na tříděný odpad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.