Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Den otevřených dveří v teplárně: prohlídka výroby i zábava pro celou rodinu

Možnost vidět na vlastní oči, jak se tepelná energie vyrábí a distribuuje, a také prožít příjemných pár hodin rodinné pohody, nabídne Den otevřených dveří, který se v Teplárně České Budějovice uskuteční v sobotu 1. října od 9 do 17 hodin.

Atraktivní prohlídky energetických provozů, včetně modernizované turbíny TG5, výrobního bloku, kotle K12 nebo odsíření spalin, začnou v 9:30. „Máme nastavené půlhodinové intervaly, které lze podle zájmu ještě zkrátit, ale kvůli bezpečnosti návštěvníků pojme jedna skupina pouze dvě desítky lidí. Proto je dobré si exkurzi zarezervovat a předejít tak případnému čekání,“ říká organizátorka Bohdana Kollerová z Útvaru vnitřních a vnějších vztahů a marketingu. Jednoduchou rezervaci lze provést přes web teplárny v sekci Aktuality.  

Do teplárny lze přijet z českobudějovického nádraží historickým parním vlakem. V areálu na Novohradské pak bude možné vidět ukázky práce městské policie, hasičů nebo zdravotníků. Budou zde i ruční dílny pro děti, otevřeno bude sousední Muzeum energetiky, patřící společnosti E.ON. Ta představí elektromobil Tesla, včetně zkušebních jízd. Děti se mohou těšit na zajímavé aktivity, skákací hrad nebo „plackování“, tedy výrobu ozdobných placek-odznaků. O hudební doprovod se postarají kapely Hudební Kroužek a Jiří Schelinger Memory Band.

„Letos jsme program po předchozích čtyřech ročnících přesunuli víc do areálu a věříme, že to bude zajímavá změna,“ dodala Bohdana Kollerová.

Celý program Dne otevřených dveří je, stejně jako jízdní řád parního vlaku, k dispozici na webu teplárny

Autoři

Štítky den otevřených dveří, České Budějovice, Tesla Motors, E.ON, Jiří Schelinger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den otevřených dveří v teplárně: prohlídka výroby i zábava pro celou rodinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.