Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nové cedule s lavičkami turistům představují zajímavá místa na Hornoplánsku

Na sedmi místech Hornoplánska se pro letošní turistickou sezónu nově objevily informační cedule a lavičky. Mají turistům představit oblast, ve které se zrovna nacházejí, a celkově jim zpříjemnit toulky přírodou.

„Lavičky a cedule jsme nainstalovali v Olšově, Žlábku, Mysliveckém Údolí, pod Jelmem, přímo v Jelmu, nad Maňavou a nad Pernekem. Chceme lidem ukázat spádové obce Horní Plané a další zajímavá místa v přírodě,“ říká Luděk Štěpánek z KIC Horní Planá.

Starosta Horní Plané Jiří Hůlka dodává, že se poutníci – pěší turisté i cykloturisté - díky cedulím například dozvědí, co byla sýrová neděle v Jelmu či kde stávala olšovská šachta. „Také uvidí fotku tuhových závodů nebo se projdou starou úvozovou cestou. Jde o příjemná zastavení s mnoha panoramatickými výhledy.“

Cedule a lavičky osadilo město Horní Planá ve spolupráci s Místní akční skupinou Rozkvět Lhenice. Projekt byl podpořen z grantu Jihočeského kraje.

Štítky Horní Planá, Jelmo, Jiří Hůlka, Pernek, Žlábek, příroda, Jihočeský kraj, Lhenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové cedule s lavičkami turistům představují zajímavá místa na Hornoplánsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.