Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na jihu Čech vznikl unikátní technický minislovník

PR článek

Na základě výjimečné spolupráce Jihočeské hospodářské komory, jihočeských firem, škol a společnosti Sophia, jazykové služby vznikl unikátní technický minislovník. Technických slovníků lze na českém trhu nalézt jistě dost a dost. Proč tedy tento komorový slovník TECHnej?

Důvodem vzniku je zprostředkovat studentům znalost základních slovíček potřebných v reálné technické praxi. S tímto záměrem byly osloveny technicky zaměřené společnosti Jihočeského kraje a tyto velmi vstřícně zaslaly slovíčka, která odpovídají potřebám aktuálního trhu práce. Dalším osloveným se záměrem technického minislovníku byly technicky zaměřené střední a vysoké školy Jihočeského kraje. Ty uvedenou aktivitu okamžitě podpořily a přislíbily zařazení nasbíraných slovíček do výuky.

A o to přesně šlo!

Studenti jihočeských škol budou do svých budoucích profesních kroků vybaveni těmi nejdůležitějšími technickými slovíčky a frázemi, které dnešní trh práce vyžaduje. Nesmí se opomenout další přínos tohoto minislovníku, kterým je možnost dovzdělávat firemní zaměstnance.

Z původní myšlenky i provedené práce jsou všechny subjekty spokojeny. Poděkování patří všem, kteří plnili slovník požadovanými výrazy, kteří zadané výrazivo připomínkovali a především společnosti Sophia, jazykové služby, která díky své proslulé specializaci na technické překlady komorový slovník TECHnej přeložila a zpracovala.

Slovníku je třeba popřát co nejrozsáhlejší efektivitu a využití a všem ostatním do dalších dnů ten nejlepší elektromotor, kvalitní diagnostiku, jištění a žádné odpory a tlumivky.

Štítky slovník, Česko, Jihočeská hospodářská komora, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech vznikl unikátní technický minislovník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.