Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Děti ze Všemyslic řádí bezpečně

Nové houpačky, prolézačky nebo skluzavka. To vše si nově užívají děti nejen z mateřské školy v Neznašově - Všemyslicích. Aktuálně zde zažívají nápor dětí z celého Vltavotýnska. I proto zde vyrostlo nové oranžové hřiště za více než 600 tisíc korun. Finančně s ním obci pomohla Nadace ČEZ.

V loňském roce začaly chodit do kompletně rekonstruované školky, teď mají i nejnovější hřiště v jižních Čechách. Situace dětí ze Všemyslic na Vltavotýnsku se v průběhu dvou let zásadně změnila. Na nové hřiště se přitom více než těšily. „Nejlepší je houpačka. A dobrá je klouzačka, ta jezdí rychle,“ zhodnotil nové herní prvky při prvním zátěžovém testu jeden ze žáků mateřské školy Petr Kroupa.

Skoro stejně jako děti se ale na nové hřiště těšily i jejich učitelky. Nejen proto, že hřiště se školkou přímo sousedí, ale i kvůli bezpečnosti. „Samozřejmě děti dokáží venku opravdu řádit, navíc se nám stále zvyšuje jejich počet a my je musíme mít stále pod dohledem. A to nám tohle uspořádání umožňuje, prvky by měly být navíc bezpečné,“ vysvětluje vedoucí učitelka Erika Tomková.

Obec musela nejprve vyklidit prostor, provést terénní úpravy a až poté nakoupila a instalovala herní prvky. Náklady se kvůli tomu vyšplhaly na více než 600 tisíc korun. Z pětadevadesáti procent je ale obec pokryla z příspěvku Nadace ČEZ. „Všemyslice leží blízko elektrárny Temelín, takže zde podporujeme celou řadu projektů určených občanům. Rekonstrukce školky a následně i hřiště ale patří mezi ty nejvýznamnější a jsem moc ráda, že se tak povedla,“ říká o nejnovějším přírůstku v seznamu takzvaných oranžových hřišť ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Novou podobu areálu školky s hřištěm si pochvaluje i starosta Všemyslic Karel Tůma. „Není to jen o bezpečnosti, ale i o výchově k aktivitě a sportu. Naše školka už je naprosto zaplněná, navíc bude patřit mezi vzorová pracoviště v rámci jižních Čech a kvalitní hřiště jí chybělo,“ dodává.

V případě Všemyslic nejde v letošním roce o poslední investici v oblasti školství. Kromě školky se obec rozhodla zrekonstruovat i školu, kde vznikají nová družina, třída a kabinety. Ty by měly být otevřeny ještě během podzimu.

Štítky ČEZ, Temelín, Všemyslice, Rotemberk, Jihočeský kraj, Petr Kroupa, Karel Tůma, Jaderná elektrárna Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti ze Všemyslic řádí bezpečně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.