Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jiří Borovka z AZ Centra: Česko je národem kutilů, v sousedních zemích to takový trend není

PR článek

Zahrádkáři, zemědělci a kutilové všeho druhu najdou své útočiště už dvacet let v prodejně AZ Centra v Českých Budějovicích. V rámci tohoto výročí jsme navštívili specializovanou prodejnu zahradní techniky a vyzpovídali jejího vedoucího Jiřího Borovku, který zde pracuje již od samotného otevření, tedy od 1. října 1996. Jak pro něj, tak i pro zbytek týmu je práce částečným koníčkem, což dokazuje i fakt, že v AZ Centru strávili pořádný kus svého života.

AZ Centrum slaví dvacáté výročí od svého založení. Když se ohlédnete zpět, jakým vývojem firma za tu dobu prošla?
Za dvacet let jsme prošli značnou proměnou, od rezervačních pořadníků na stroje až po dnes dostupnou, širokou škálu zahradní a komunální techniky. Dnes už je všeho dostatek a můžete si koupit opravdu to, co chcete a potřebujete. Náš tým vyškolených pracovníků se snaží přizpůsobovat moderním potřebám zákazníků nejen v oblasti zahrady, ale i poloprofesionální a profesionální techniky. Jsme schopni nabídnout kompletní služby a individuální poradenství, zkrátka „kompletní služby na klíč“.

Máte od doby vzniku nějaké věrné zaměstnance?
V našich začátcích se počet zaměstnanců pohyboval od šestnácti až po současných jedenáct. Celých dvacet let nás zde pracuje pět, dokonce nám chodí na prodejnu vypomáhat i naše bývalá kolegyně, která je již v důchodu. Mnoho z nás se od ní má ještě co učit.

Je výročí firmy přímo spojeno s novinkami v sortimentu?
Přímo ne. Sortiment rozšiřujeme a neustále upravujeme podle požadavků našich zákazníků. Profesionální stroje chceme dodávat za rozumné ceny a zpřístupnit je i méně náročným zákazníkům, kteří mají doma zahradu. Agrozet prodává každoročně kolem 100 až 130 kusů travních traktorů, čímž se řadí mezi jednoho z největších prodejců v této oblasti techniky.

Kdo u vás víc nakupuje, běžní zákazníci, nebo firmy?
Nakupují u nás obě skupiny zákazníků, je to zhruba padesát na padesát. Kutilové u nás seženou to, co se jinde sehnat nedá, od komponentů, které potřebujete, když se vám někde něco rozbije, až po ozubené kolečko do různých strojů.

Když jste zmínil ty kutily… Myslíte si, že Češi jsou národem kutilů, jak se traduje?
Jednoznačně, pouze je jich o trochu méně než dříve, což je asi dáno moderní dobou. Ale vrací se sem například spousta mých vrstevníků, kteří si sami zkouší vyrábět věci na zahrádku. Řekl bych, že Česko je národem kutilů, v sousedních zemích to takový trend není.

Je moderní doba. Mohou u vás zákazníci nakupovat online?
Ano, máme e-shop s 80 tisíci položkami. Každý týden vytváříme akční nabídku dle sezonnosti, kterou prostřednictvím e-mailu rozesíláme našim zákazníkům. Po objednání zboží z e-shopu si mohou zákazníci vybrat ze 14 výdejních míst po celé republice, a to s odběrem zdarma. Objednávky vyřizujeme obvykle do dvou dnů. Díky splnění a převzetí vzorových podmínek značky dTest má spotřebitel jistotu, že v našem internetovém obchodě nakoupí zboží za podmínek obsahujících potřebné informace v souladu s aktuální legislativou.

Prodáváte zboží víc od českých nebo zahraničních výrobců?
Sortiment je tematicky stabilní. Nabízíme pouze zboží, u něhož můžeme garantovat kvalitu, a i z tohoto důvodu se snažíme dávat přednost českým výrobcům a podporovat tak české výrobky. Více jak polovina našeho sortimentu byla vyrobena v Česku.

Pociťujete v oboru konkurenci? Jak se od ní lišíte?
V oblasti zahradní techniky je konkurence obrovská, a to především kvůli  neustále nově vznikajícím nákupním a obchodním centrům pro kutily a zahrádkáře. Naše služby se liší v tom, že poskytujeme individuální poradenskou činnost, prodejní i poprodejní servis, jež zabezpečuje speciálně vyškolený personál. Díky tomu máme stálé zákazníky, kteří se k nám díky našemu osobnímu přístupu neustále vracejí.

Více na www.agrozet.cz.

Foto Jan Luxík

Štítky Česko, technika, České Budějovice, internetový obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Borovka z AZ Centra: Česko je národem kutilů, v sousedních zemích to takový trend není  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.