Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město možná změní způsob platby za svoz odpadu. Hradil by se jednorázově

V roce 2017 by mohlo dojít v Budějcích ke změně placení za svoz odpadu. Místo dvou splátek by se částka 680 korun hradila jednorázově.

Tím, že magistrát bude zasílat složenku k platbě jen jednou ročně, ušetří významnou částku,“ řekla ČTK radní pro ekonomiku a finance Lucie Kozlová. „Už jsem tento návrh předkládala do kolegia primátora. Pokud bychom lidi obesílali jen jednou, ušetřili bychom náklady a nemuseli do budoucna svoz odpadu zdražovat.“

Důležitou informací pro občany je, že se nebude měnit částka, která zůstane na 680 korunách. Roční výdaje města na svoz odpadu jsou kolem 55 milionů korun. Z vybraných peněz se tato částka neuhradí, takže svoz dotuje město.

Budějovice jsou podle Kozlové oproti jiným městům specifické, že platí poplatek nadvakrát. „Chápu, že částka 340 korun není například pro důchodce tak vysoká jako 680 korun. Ale stejně ty peníze za rok musí zaplatit, a pokud si budou dávat trošku financí stranou, zvládnou to i jednorázově,“ dodala Kozlová.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky odpad, České Budějovice, Lucie Kozlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petra králová

jo úřednice si řekne jistě "blbých sedm stovek mají i důchodci" - ale když platíme za pětičlennou rodinu, tak to není "blbých sedm stovek", tak mi to rázem vyletí na pár tisíc!

Čtvrtek, 17. listopadu 2016, 08:41Odpovědět

Město možná změní způsob platby za svoz odpadu. Hradil by se jednorázově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.