Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Netradiční benefit využilo 500 zaměstnanců Jaderné elektrárny Temelín

Autobusem do práce, na kole zpět domů. Díky cyklobusům se takto mohli od dubna pohybovat zaměstnanci i dodavatelé elektrárny Temelín. Netradiční benefit letos využilo pět stovek lidí z jihočeské elektrárny. Ti při cestě zpět poměrně často využívali populární Vltavskou cyklostezku.

Návoz zaměstnanců do Temelína zajišťují autobusy na devíti linkách. Na pěti z nich mohli temelínští cyklisté umístit kolo do připravených držáků. Odpoledne už se domů dostávali už jen vlastními silami. „Buď jezdím po vedlejších silnicích, nebo sjedu dolů k Vltavě a do Budějovic pokračuji po krásné cyklostezce. Dost často je to ta nejpříjemnější část dne a navíc téměř nepřicházím o čas,“ řekl Antonín Drápela z útvaru Péče o zařízení.

Zaměstnanci v tomto případě využívají toho, že Temelín stojí přibližně 500 metrů nad mořem, zatímco například třicet kilometrů vzdálené České Budějovice jen asi 380 metrů. Zaměstnanci tedy spíše sjíždějí dolů, navíc na kole cestují za denního světla a mimo hlavní silniční tahy.

„Zavedení cyklobusů na vybraných linkách je především o bezpečnosti. Poměrně hodně zaměstnanců chce jezdit do práce na kole, ale brzy ráno bývá horší viditelnost, navíc nejkratší trasy jsou frekventované,“ vysvětluje za ČEZ ředitel Temelína Bohdan Zronek.

Energetiky benefit nestál s výjimkou pořízení nosičů prakticky žádné náklady, jen velmi drobnou komplikací jsou mírně delší časy autobusů na vybraných zastávkách, kde se kola nakládají. Provoz cyklobusů ČEZ ukončil s nástupem chladného počasí, znovu se s nimi zaměstnanci setkají na jaře příštího roku.

Štítky Jaderná elektrárna Temelín, České Budějovice, Temelín, ČEZ, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netradiční benefit využilo 500 zaměstnanců Jaderné elektrárny Temelín  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.