Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeské památky nabízejí program i v období Vánoc

Tradiční krmení medvědů nebo upravené prohlídky čekají návštěvníky v období vánočních svátků na zámcích v Jihočeském kraji. Památkové objekty, které zůstaly i po sezoně otevřené, většinou připravily pro lidi upravený program. Jeho součástí jsou například koncerty nebo ukázky živého betlému.

Zimní prohlídky nabízejí v Jihočeském kraji Hluboká nad Vltavou, Rožmberk, Český Krumlov, Nové Hrady a Třeboň. Většinou však tyto objekty otevřou pro veřejnost jen část svých prostor. Adventní program připravily i zámky v Dačicích a Jindřichově Hradci. „Dačice si připomenou Vánoce barona Dalberga,“ uvedla mluvčí českobudějovického památkového ústavu Petra Vacková. Návštěvníci tak uvidí, jak v roce 1908 trávila svátky šlechtická rodina tehdejšího majitele zámku. Tyto prohlídky se uskuteční od pátku 16. do neděle 18. prosince.

Nejvíce akcí na období vánočních svátků připravil zámek Český Krumlov. V sobotu 17. prosince pořádá koncert s Českou vánoční mší Jakuba Jana Ryby. V pátek 23. prosince bude na zámku živý betlém.

Tradiční podívanou nabídne českokrumlovský zámek i na Štědrý den. Od 10:00 se koná krmení medvědů, které vždy sledují stovky lidí. Medvědi dostávají cukroví a ovoce. Letos se po delší době uskuteční akce bez medvěda Petra Voka. Toho v jeho 31 letech museli letos v létě kvůli zdravotním problémům ošetřovatelé utratit.

Foto archiv města Český Krumlov | Zdroj ČTK

Štítky Vánoce, zámek, medvěd, Jihočeský kraj, koncert, živý betlém, Český Krumlov, Dačice, Jakub Jan Ryba, Štědrý den, Petr Vok z Rožmberka, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské památky nabízejí program i v období Vánoc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.