Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Při devátém ročníku Andělské aukce se podařilo vybrat téměř 800 tisíc korun!

Charitativní Andělská aukce i při svém devátém ročníku naplno splnila očekávání. Dokonce je předčila. Během pondělního večera, který se uskutečnil v Domě kultury Metropol v Českých Budějovicích, se podařilo dražbou dětských obrazů získat pro centrum Arpida rekordní a neuvěřitelnou částku – 772 600 korun!

Akce plná andělů se znovu nesla v přátelském duchu a bez zbytečné záře reflektorů ukázala na ty, kteří chtějí ve vánočním období pomáhat. Do sálu tak dorazila valná většina patronů maleb a právě jejich přítomnost dost možná pomohla k tomu, aby se některé ze dvaatřiceti obrazů vydražily ještě za vyšší sumy.

Večerem provázela dvojice Adéla Jirkalová a licitátor Jaromír Procházka, svým osobitým humorem však k zábavě přispíval i jeden z patronů Jakub Kohák. Ten sice nezískal obraz s názvem Oltář vyšebrodský, nad nímž převzal záštitu, nicméně domů si odvezl Krásy Budějovic, za které zaplatil 25 tisíc korun. „Jako Pražák jsem dobyl Budějovice, to mě těší,“ řekl po vydražení s úsměvem.

Suverénně nejdražším se stal obraz Já a vesnice, který byl inspirován tvorbou židovského bělorusko-francouzského malíře Marca Chagalla. Během chvíle se z vyvolávací ceny 4 tisíc korun dostal na pětinásobně vyšší částku. Od té doby doslova vypukl boj o to, kdo dílo získá. Částka se nakonec zastavila na neskutečných 105 tisících korun!

„Když jsem viděla, kam až se šplhá ta částka, měla jsem slzy v očích. Byla jsem u všech ročníků Andělské aukce, ale nic tak krásného jsem nezažila,“ uvedla Barbora Povišerová, která byla prvním rokem hlavní organizátorkou Andělské aukce. Nakonec se jí splnilo i vysněné přání, aby se překonala částka z loňského roku. Celkově se totiž pro centrum Arpida podařilo získat úctyhodných 772 600 korun, což je o více než 67 tisíc korun vyšší suma.

„Nemám slov. Je to něco neuvěřitelného a velký dík patří našim správným a dobrým andělům, kteří s námi jsou někdy i po celých devět let. Jsem ráda, že se podařilo získat takovou částku. Tím, že je rekordní, mám velký závazek do dalšího ročníku,“ dodala Barbora Povišerová. Nemalou měrou k této sumě přispěla také „tichá aukce“ v předsálí, která byla novinkou devátého ročníku Andělské aukce.

Tisková zpráva

Štítky dražba, České Budějovice, Dům kultury Metropol, Jaromír Procházka, Jakub Kohák, Marc Chagall

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při devátém ročníku Andělské aukce se podařilo vybrat téměř 800 tisíc korun!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.