Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Budvar loni prodal 25 400 lahví Právě stočeného ležáku

Budějovický Budvar loni prodal 25 400 lahví své novinky – Právě stočeného ležáku Budweiser Budvar B:Original. Kvůli trvanlivosti, která je deset dní, se toto pivo prodává pouze ve vybraných obchodech v Českých Budějovicích.

Novinku uvedl pivovar na trh loni v březnu. Jde o nepasterovaný světlý ležák, který patří do kategorie lokálních a čerstvých potravin. Na trh se dodává v lahvích o objemu 0,5 litru, které nemají klasickou etiketu, ale ručně lepenou visačku. Novinku podle tiskového mluvčího Budvaru Petra Samce uvítali především zákazníci, kteří vyhledávají lokální čerstvé potraviny ve specializovaných prodejnách. „V roce 2016 jsme prodali 25 400 láhví. Vzhledem k tomu, že se prodával pouze v 16 prodejnách na území Českých Budějovic, jsme s výsledky velmi spokojeni,“ řekl Josef Kroulík, marketingový manažer Budějovického Budvaru. Tržby za ležák podnik neuvedl.

Hospodářské výsledky za loňský rok Budvar dosud nezveřejnil. Poté, co ke konci roku rezignoval dlouholetý ředitel pivovaru Jiří Boček, jej dočasně vede ekonomický ředitel Petr Žáček. Za posledních šest let zvýšil Budvar výstav z 1,25 milionu na 1,6 milionu hektolitrů.

Právě stočený ležák zaujal i odborníky, v listopadu mu časopis Pivo Bier & Ale udělil cenu Nejlepší spodně kvašené pivo roku. Z výrobní linky se lahve odebírají hned za plničem a neprocházejí pasterizací ani ostatními procedurami na stáčírně. „Cesta piva na stůl spotřebitele se významně zkrátí a zrychlí. Přepravní časy díky samostatnému rozvozu trvají jen několik minut. Senzorické vlastnosti takového piva jsou shodné s pivem, které lze jinak ochutnat jen přímo v pivovaru,“ řekl Samec. Rozvoz po městě zajišťuje speciální auto, prodejny zásobuje dvakrát týdně.

Právě stočený ležák má podle mluvčího vyjádřit vztah pivovaru k městu a k jeho pivní tradici, která je přes 750 let dlouhá. „Chtěli jsme ji Budějčákům připomenout a nabídnout jim exkluzivní produkt. Ze zkušeností víme, že našimi pravidelnými zákazníky se stalo mnoho fajnšmekrů, kteří si Právě stočený ležák koupí k domácí tlačence. Stává se z něho také originální suvenýr a jsme rádi, že tohle pivo si důvěru místních získalo,“ řekl Samec.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky Budějovický Budvar, pivo, pivovar, České Budějovice, Petr Samec, Jiří Boček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budvar loni prodal 25 400 lahví Právě stočeného ležáku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.