Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Temelín zve na víkendovou filmovou párty

Speciální program připravilo temelínské infocentru pro své návštěvníky na tento víkend. Do nedělního odpoledne bude každou hodinu ve svém kinosále promítat animované filmy pro děti. Navíc někteří jedničkáři si z Temelína odnesou i malý dárek. Vstup do temelínského kinosálu je zdarma a není potřeba žádná registrace.

Promítá se Párty pana Cvrčka, Mocný atom nebo animovaný film o elektrárně Temelín. „Program je určen především rodinám s dětmi. Nebude o složitém vysvětlování, ale chceme, aby se děti hlavně bavily,“ uvedl Petr Šuleř, vedoucí temelínské komunikace.

Program je rozdělen do hodinových bloků. Ty budou začínat vždy v celou. První promítání začne v 9 hodin, za posledním návštěvníkem se dveře infocentra zavřou v 16 hodin. V rámci každého bloku budou promítnuty tři filmy. Délka filmů se pohybuje od pěti do deseti minut. Jednoduchou, ale zábavnou formou ukazují, že elektřina je pro život důležitá a k její výrobě existují různé možnosti.

I přes organizovaný program mohou návštěvníci zůstat v jednom z nejnavštěvovanějších infocenter Skupiny ČEZ, jak dlouho chtějí. Vedle filmů je součástí programu prohlídka infocentra i s výkladem, který bude přizpůsoben hlavně dětem. Historické prostory zámečku Vysoký Hrádek si lidé mohou projít i individuálně. Návštěvníci mohou využít i nový fotokoutek a v přímo infocentru si pořídit selfíčko z reaktorového sálu. Navíc malý dárek dostane prvních sto školáků, kteří přinesou vysvědčení s vyznamenáním.

Loni Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín navštívilo 32 tisíc lidí. Dlouhodobě tak zámeček Vysoký Hrádek patří mezi desítku nejnavštěvovanějších památek jižních Čech.

Foto Hana Marečková

Štítky Temelín, film, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelín zve na víkendovou filmovou párty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.