Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech hlásí dobré podmínky

Kolem metru sněhu leží na sjezdovkách v jihočeských lyžařských areálech. Skiareál Lipno čeká větší návštěvnost díky jarním prázdninám, které začnou v Českých Budějovicích v pondělí 6. března.

Na Lipně jsou otevřené všechny sjezdovky, sněhu je kolem jednoho metru. Jedou všechny vleky, funguje lyžařská škola i letošní novinky skicross, snowpark a slalom. Na víkend hlásí meteorologové až 15 stupňů, ale podle zástupce Skiareálu Lipno Vojena Smíška vrstva sněhu drží.

„Máme s tím zkušenosti, jezdili jsme na Velikonoce, to bylo kolem 15 stupňů. Sníh bude měkký, s tím musí návštěvníci počítat, bude to jarní lyžovačka," řekl Smíšek.

Na Lipně očekávají vyšší návštěvnost díky začínajícím jarním prázdninám v Českých Budějovicích. Více lidí míří do areálu posledních 14 dní, jednak díky prázdninám v jiných okresech, jednak tento týden přijeli návštěvníci z Nizozemí. „Návštěvnost máme poměrně vysokou i přesto, že počasí tomu nenapovídá. Ale České Budějovice jsou pro nás klíčové," podotkl Smíšek.

Bruslařská dráha na Lipně je zavřená, stejně tak tratě pro běžkaře.

Až 25 centimetrů nového sněhu připadlo za poslední dva dny v lyžařském areálu Zadov. Na sjezdovkách v areálu Kobyla je až metr sněhu. Otevřené jsou všechny sjezdovky i snowpark.

„Upravili jsme okolo 20 kilometrů lyžařských běžeckých tras. Situace se po oblevě zlepšila, podmínky jsou dobré," řekl Petr Vondraš z areálu Zadov. Kobyla nabízí denní i večerní lyžování. I zde stoupá návštěvnost v souvislosti s jarními prázdninami.

Dobré podmínky má i areál na česko-rakouských hranicích Šumavy Hochficht. Hlásí 25 centimetrů nového sněhu, připadl za posledních 48 hodin. Dobrá situace je i na Sternsteinu. Na běžky lze vyrazit pouze na Schöneben u Zadní Zvonkové, kde je upraveno 42 kilometrů běžeckých tratí.

„V provozu jsou všechny lanovky a vleky a otevřeno 19 kilometrů sjezdovek, na kterých leží až 130 centimetrů sněhu. Pro děti jsou na Hochfichtu upraveny zábavní dráhy s obřími vlnami, dráha s klopenými zatáčkami a tunelem i funpark pro freestyle lyžování. Lyžuje se bez čekání na poloprázdných sjezdovkách," řekl mluvčí areálu Martin Řezáč.

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky lyžařské středisko, Vodní nádrž Lipno, sjezdovka, Česko, jarní prázdniny, České Budějovice, Velikonoce, Nizozemsko, Zadov, Martin Řezáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech hlásí dobré podmínky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.