Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

PSÍ OKÉNKO: Trio psích kluků čeká v českobudějovickém útulku na nové páníčky

Ne nadarmo se říká, že psi jsou nejlepšími přáteli lidí. Toto české rčení lze jen potvrdit. A navíc, pokud si vyberete svého nového čtyřnohého přítele v českobudějovickém útulku, kromě toho, že získáte mazlíčka a věrného čtyřnohého parťáka, vás bude hřát pocit, že jste vykonali něco správného. V českobudějovickém útulku sice není nepřeberné množství psích jedinců, ale pokud se odhodláte některého z nich si adoptovat, rozhodně nebudete svého rozhodnutí litovat.

Nedůvěřivý Filip

Filip je čtyřletý (narozen 2013) psí klučina střední velikosti a černobílého zabarvení. Jedná se o křížence, který se do útulku dostal společně s dalšími dvanácti psy, kteří byli zabaveni na základě rozhodnutí Magistrátu města Českých Budějovic, z důvodu chovu v nevhodných podmínkách. Celý život žil v psí smečce bez jakékoliv socializace a tak není divu, že je zpočátku poněkud nedůvěřivý. Co však bezesporu miluje, jsou procházky a nekonečné vyhřívání se na sluníčku. Za dobu, co je u nás v útulku, dělá velké pokroky. Nyní se už dokonce nechává hladit i dětmi, ale stále pouze za dozoru dospělé osoby. Případným adoptivním páníčkům či paničkám doporučujeme mít zkušenosti s chovem psa a především velkou trpělivost. Filda je vhodný spíše na zahradu do kotce, kde bude dobrým hlídačem a zároveň bude mít možnost zalézt si do boudy, když bude potřebovat svou chvilku soukromí.

Kliďas Ronny

Ronny je pohodový pejsek, který nám v útulku už nějakou tu chvíli dělá společnost. Je mu zhruba sedm let, takže si můžete být zcela jistí, že vás nečeká žádné počůrávání koberečků, ani zběsilé cupování ponožek. Naopak Roník je spíše klidnější charakterový typ. Svou povahou tedy najde ten pravý domov u páníčků, kteří mu budou věnovat veškerou svou péči a lásku, ale zároveň čas od času po vás bude vyžadovat, abyste ho pořádně provětrali, neboť aktivní způsob života mu také není zcela cizí. Jde o velice hodného a přátelského psa, který vám bude věrným partnerem a bude vám každodenně přinášet radost do života. Vhodný je především k lidem do bytových jednotek. Ronny má černou srst a je střední postavy.

Benjamínek Tino

Tino je naším nejnovějším přírůstkem. Je mu teprve jeden rok, takže se o něm stále bavíme jako o štěněti. Jedná se o křížence střední větší postavy a hnědé barvy. Tento hafík je velice veselý a přátelský, a co rozhodně nepostrádá, je elán do života. Naopak, někdy je ho potřeba uklidnit, aby neprovedl nějakou lotrovinu. Je důležité, aby byl neustále něčím zabavený. V opačném případě, při nedostatku aktivní činnosti, začíná totiž tíhnout k likvidaci nejrůznějších předmětů. Věříme, že se časem trochu uklidní, ale od svého nového páníčka bude potřebovat pevné vedení a důslednou výchovu. Pokud vám tedy zpočátku nebudou vadit hodiny strávené na cvičáku, časem si získáte přítele, který se s vámi bude těšit z každé společně prožité chvíle. Tento aktivní hrdina se hodí spíše do domu, kde bude mít dostatek volného prostoru, kterého velice rád využívá.

Nově nalezení

V psím útulku si našli přechodný domov také pejsci, kteří sice majitele mají, ale ztratili se mu.

Prvním nalezencem je černo-hnědobílá mladá fenka. Jedná se o křížence kolie nebo border kolie. Fenka byla nalezená 17. března v ulici Komenského. Má černý kožený obojek, černomodré vodítko a plastový náhubek.

Druhým naším novým svěřencem je taktéž křížená fenka. Tentokrát jde ale o menší psí slečnu světlého hnědobílého zbarvení. Fenka je bez označení a byla nalezena v neděli 19. března na břehu řeky Vltavy.

Pokud vás některý z dlouhodobých svěřenců zaujal nebo jste mezi nalezenci poznali svého ztraceného miláčka, neváhejte kontaktovat  útolek na Facebooku Psí útulek České Budějovice, nebo na telefonních číslech 721 351 227, 387 772 158, či osobně na adrese Na Zlaté stoce 3, České Budějovice 370 05. 

Autoři

Štítky pes, České Budějovice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PSÍ OKÉNKO: Trio psích kluků čeká v českobudějovickém útulku na nové páníčky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.