Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

KOČIČÍ OKÉNKO: Kočičí rošťáci i pohodáři z depozit hledají nové rodiny

V českobudějovických depozitech s opuštěnými kočičkami se ve druhém dubnovém týdnu nachází na dvě desítky vašich nových možných zvířecích kamarádů. Co tedy k radosti z nového přítele přidat i dobrý pocit ze záchrany mazlíčka bez páníčka? Pokud se pro adopci rozhodnete, rozhodně vás vaše volba nebude mrzet. Právě naopak. Ani na okamžik nezalitujete. Protože kočky, které jsou k mání, si prostě získají vaše srdce.

A tady jsou kočičky a kocourci, kteří hledají nové domovy. Pokud vás některý z mňoukajících mazlíčků zaujal, spojte se se spolkem Kočky České Budějovice, a to konkrétně s Martinou Pohorskou na e-mailu: kockycb@seznam.cz. A nebo přes Facebook: Kočky České Budějovice.

Statečný Štaflík

Štaflík se do depozita dostal jako teprve třítýdenní kotě. Dnes už je mu však bezmála jeden kočičí rok. Pochází z Českých Velenic, kde byl odchytnut společně se svými třemi sourozenci. Ihned po odchycení putovali prckové do veterinární ordinace – koťata trápila oční infekce a hlavně enormní množství klíšťat. Štaflík byl od počátku velice bázlivý, velice špatně nesl ošetřovací procedury. Avšak jen co antibiotika dobral, vyklubal se z něj hravý, zvědavý rošťák. Má nádhernou černou lesklou srst a krásné výrazné oči. Se svou sestřičkou Špagetkou tvořili nerozlučnou dvojku, ale jelikož Špagetka již našla svůj nový domov, vyhraje si nyní nejvíce s domácím kocourkem, který ho ochotně učí všechny možné lumpárny. Štaflík sní bez okolků všechno, co mu do mističky přistane a i kočičí toaletu používá od prvního dne bez problémů. O svém novém domově nemá žádné konkrétní představy, jedinou jeho podmínkou je, aby bydlel u hodných lidí, kteří ho zahrnou svou láskou. Na tom, zda to bude v bytě či domku se zahrádkou, už mu nezáleží.

Pohodář Bohdánek

Bohdánek je moc milý kočičí kluk. Novoty a náhlé změny mu nedělají moc dobře, ale pere se s nimi statečně. Proto při případném stěhování do nového domova bude potřeba mít dostatek trpělivosti a shovívavosti. Počáteční bojácnost vám ale bude schopen vykompenzovat svou sympatickou povahou a po rozkoukání se v novém prostředí začne okamžitě dávat najevo přítulnost – nejraději se s vámi bude jen mazlit. S ostatními kočičáky vychází dobře. Zkraje je spíše submisivní a vyčkává, co se bude dít. Apetit má obrovský a jeho nejoblíbenějším místem je postel. Není vhodný k malým dětem a se psy se také moc nekamarádí, ale po čase by jistě byl schopen si na nějakého zvyknout. Svou klidnou povahou se hodí především do bytu.

Rošťanda Grafitka

Grafitka je roční kočičí slečna, která řádí jako vystřelená z praku. Jedna paní jí dokonce před časem nazvala „pérem z gauče“. S depozitní kolegyní Valkýrou se navzájem prohánějí, loví mouchy, plyšové myšky, cinkající míčky a pro svou zábavu jsou si schopny najít nespočetné množství různých věcí. Co však Grafitka miluje nejvíce, je hraní si s provázkem. Je to neskutečně mazlivá kočičí princezna, která se vám za vaši péči odvděčí svým roztomilým vrněním. Velice ráda se plete lidem pod nohy a depozitní tetě je ve všem nápomocna. Jedná se o nebojácnou kočku s neutuchajícím nadšením do života. V novém domově by ráda uvítala parťáka na rošťárny. Je nevybíravá, baští konzervy i granule. Krmení obvykle začíná slovem „papání“, následně je vidět už jen černá čára a prázdná mistička po jídle.

Fešák Nebozízek

Nebozízek je kočičí frajer s nádherně lesklým uhlově černým kožíškem. Při příchodu do depozita byl hodně vystrašený. Život mu tehdy sužovala silná rýma, kýla a také fakt, že byl poměrně dost začervený. Všechny tyto zdravotní trable však zdárně překonal a teď? Je z něj krasavec. Také počáteční bázlivost ustoupila, a ačkoliv Nebozízek zrovna není chovací typ, má rád hlazení a drbání, hlavně pod bradou. Na rohovce levého oka má mírný defekt, způsobený zánětem oka v útlém kotěcím věku. Podle vyjádření veterinářky to však nemá na vidění zásadní vliv. Občas mu oko slzí, ale stačí vypláchnout borovou vodou a vše je zase v naprostém pořádku. Nebozízek není žádný mlsný ani vybíravý kocour. Slupne vše, co má v misce a ještě prosí o přídavek. Na záchod chodí předpisově. 

Autoři

Štítky domov, rodina, kočka, Facebook, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOČIČÍ OKÉNKO: Kočičí rošťáci i pohodáři z depozit hledají nové rodiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.