Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Andělský kafe povzbudí, osvěží a pomůže

Andělský kafe budou ve čtvrtek v IGY Centru v Budějcích vařit studenti Ekonomické fakulty. Výtěžek z prodeje kávy poputuje Potravinové bance v Českých Budějovicích.

„Čím více kávy se prodá, tím více se pomůžeme," zve na Andělský kafe jeden z party studentů Ekonomické fakulty oboru Řízení a ekonomika podniku Matěj Kapr. Andělské kafe zájemci mohou ochutnat ve čtvrtek 13. dubna od 9:30 do 17:00 hodin v přízemí IGY Centra v Českých Budějovicích (S kávou k dobročinnosti!). „Cenu za kávu máme stanovenou, ale pokud bude chtít někdo přispět více určitě mu v tom bránit nebudeme. Veškerý výdělek půjde právě Potravinové bance," dodal student.

Andělké kafe je vlastně semestrální projekt s názvem Firma I. společně vymyslely vedoucí předmětu Monika Maříková a Dagmar Bednářová. Předmět má studentům přiblížit začátky podnikání. Jak vyjednávat s dodavateli, jak zajišťovat marketing a jak prodat výsledný produkt, čímž je momentálně káva. A proč zrovna káva? „Protože Ekonomická fakulta vlastní kvalitní kávovar, který nám v rámci tohoto předmětu poskytne a jako dodavatel kávy je pražírna Drahonice, která je chráněnou dílnou a tudíž se dá říci, že jsme zabili dvě mouchy jednou ranou.Je nás devět skupin, přibližně po devíti až deseti  lidech," upřesnil Matěj Kapr. 

Projekt běží druhým rokem a vždy od začátku března do konce dubna. Stejně jako loni studenti podpoří Potravinovou banku. Ta loni za vydělaných 29 340 korun koupila vozík na přepravu palet. Ekonomická fakulta s Potravinovou bankou, která v Českých Budějovicích funguje od začátku roku 2016 a od té doby pomohla nesčetně lidem trpícím hladem, po celou dobu spolupracuje. „Pomáhá lidem na ulici, pomáhá lidem v azylových domech a dalším potřebným. Hlavně je to nezisková organizace a my ji chceme podpořit, protože v tom vidíme smysl. Peníze, které jako ročník získáme pomohou Potravinové bance v tom, aby si koupila vlastní dodávku na přepravu potravin," vysvětlil Kapr.

A proč studenty vařená lahodná káva nese název Andělský kafe? „Protože kávu, kterou každému zájemci uděláme je přímo andělská! A to nežertuji. Andělská je také proto, že lidé, kteří kávu koupí a přispějí tím penězmi Potravinové bance jsou vlastně andělé. Je málo lidí, kteří se snaží o to, pomoci dobré věci a já a můj tým jsme rádi, že se na tom můžeme podílet," uvedl student Matěj Kapr.

Autoři | Foto Andělský kafe

Štítky káva, banka, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Andělský kafe povzbudí, osvěží a pomůže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.