Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Odborníci udělí titul prestižní stavbě jižních Čech

Průmyslový areál Stavoklima v Homolích, revitalizace areálu staré vodárny v Českých Budějovicích, rezidence U Kapličky v Českých Budějovicích, sportovní přístav Hluboká nad Vltavou, okružní křižovatka Nové Roudné, regenerace českobudějovického sídliště Máj, novostavba centrálních laboratoří Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. To jsou jen některé z mnoha staveb, které se uchází o prestižní titul PRESTA - prestižní stavba jižních Čech. Které stavby realizované v uplynulých dvou letech na území Jihočeského kraje se budou nakonec tímto oceněním pyšnit, bude jasné už dnes večer.

Po dalších dvou letech čeká jihočeské stavbaře a architekty klání o titul PRESTA – prestižní stavba jižních Čech 2014 až 2016. Už podeváté se veřejnost dozví, které stavby realizované v uplynulých dvou letech na území jižních Čech se budou moci pyšnit tímto oceněním.

Jedenáctičlenná odborná porota, složená ze zástupců oblastní pobočky Českého svazu stavebních inženýrů (ČSSI), České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazu podnikatelů ve stavebnictví Jihočeského kraje, udělí ceny PRESTA ve čtvrtek 20. dubna v českobudějovickém hotelu Clarion. V půl sedmé večer začne slavnostní večer, kde bude představeno všech 45 přihlášených staveb a vítězové soutěžních kategorií: Občanské a průmyslové stavby – novostavby a rekonstrukce, Rodinné domy a bytové stavby, Vodohospodářské a ekologické stavby, Dopravní a ostatní inženýrské stavby, Veřejná prostranství a stavby pro volnočasové aktivity. V rámci soutěžní přehlídky PRESTA 2014 až 2016 proběhla i soutěžní přehlídka studentských projektů jihočeských stavebních škol.

Mezi soutěžními stavbami jsou například: průmyslový areál Stavoklima v Homolích, revitalizace areálu staré vodárny v Českých Budějovicích, revitalizace areálu klášterů v Českém Krumlově, rezidence U Kapličky v Českých Budějovicích, sportovní přístav Hluboká nad Vltavou, Okružní křižovatka Nové Roudné, regenerace českobudějovického sídliště Máj, novostavba centrálních laboratoří Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích a mnohé další.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky Jihočeský kraj, České Budějovice, revitalizace, Hluboká nad Vltavou, Roudné, Homole, Sídliště Máj, Český svaz stavebních inženýrů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Kruháče , nebo nevzhledné bytové "mastodonty" ve staré zástavbě do takovéto soutěže? Tak to jsme na tom hodně špatně...a co takhle ocenění pro nejhorší stavbu?

Čtvrtek, 20. dubna 2017, 08:16Odpovědět

Odborníci udělí titul prestižní stavbě jižních Čech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.